Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Arabmiljardärer ratar Liverpool

- 24/01/2009, 09:22 -

Kuwaiti Group dementerar alla rykten om att ta över storklubben Liverpool.

Det ligger inget fientligt bud på Liverpool. De stenrika kuwaitierna avfärdar nu alla köprykten. Företrädare för den kände riskkapitalisten Nasser al-Kharafis Kuwaiti Group sätter nu dagordningen med sitt utspel. Inga förhandlingar mellan ägarna George Gillett och Tom Hicks pågår.

Den brittiska tidningen The Sun har tidigare hävdat att de amerikanska Liverpoolägarna för diskussioner med al-Kharifi angående ett megaövertagande. De relativt nya ägarna har haft samarbetsproblem, vilket rönt missnöje hos fansen.

Al-Kharifi, med 140 miljarder kronor på fickan och rätten till kedjorna Kentucky Fried Chicken och Pizza Hut i Mellanöstern, har setts som en trolig köpare. Han misslyckades visserligen med att få till en affär med Newcastle under förra året.

Nu avfärdar Kuwaiti Group alla köprykten.

– Vi för inga förhandlingar. Kuwaiti Group har inga planer att köpa någon sportklubb, säger Jassem al-Kharifi, storebror till företagets styrelseordförande Nasser al-Kharifi, rapporterar Goal.com.

Kuwaiti Groups vice vd Loay al-Kharifi underströk uttalandet, som nått pressen, genom att säga att köpuppgifterna "inte stämmer".

I dag är al-Kharifi världens 46:e rikaste man, och var nära en affär med Newcastle i oktober 2008. Hans kusin har tidigare varit i kontakt med Liverpoolägaren Hicks tidigare i år.

Hicks berättar om sina tidigare planer för Liverpool nedan.

Skrivet av: