Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Får han revansch i kväll?

Sport | 24/01/2009 18:22

I premiären grundlurades Mellberg av Gilardino. I kväll är svensken mittback igen.

Juventus mot Fiorentina är ett av Italiens största hatmöten. En rivaltitet som framför allt mynnar i säsongen 1982 då Juve vann scudetton med en poäng före Fiorentina efter att de sistnämnda fått ettt mål bortdömt på oklara grunder i den sista matchen.

Veckan efter att 39 juventussupportrar dött i Heyselkatastrofen 1985 hängde det en banderoll på curva Fiesole på Stadio Communale som hånade de döda.

När Juventus köpte Fiorentinafansens stora gunstlig, supertalangen Roberto Baggio 1990 exploderade ilskan på nytt i Florens. En övergång som enligt Baggios självbiografi skedde mot hans vilja. När Juventus senare mötte Fiorentina vägrade baggio att lägga en straff mot sitt gamla lag.

Årets säsong började med mötet Fiorentina Juventus i Florens. Den gången blev Olof Mellberg grundlurad av Alberto Gilardino i slutminuterna för att därigenom fixa slutresulatet 1-1.

Olof Mellberg har mestadels spelat högerback på sistone, men eftersom Chiellini missar kvällens match väntas han starta som mittback. En chans för honom att ta revansch på Fiorentinaanfallaren.

Matchen sänds 20.30 på Canal Plus Sport 2.

Här lurar Gilardino Mellberg:

Skrivet av: