Miller och Daniel Tjernström.
1 av 2
Miller och Daniel Tjernström. - Foto: Patric Söderström/SCANPIX
Alex Miller tror på sina mannar.
2 av 2
Alex Miller tror på sina mannar. - Foto: BJÖRN LINDGREN/SCANPIX

Miller självsäker: "Vi vet hur de spelar"

AIK är riktigt illa ute inför kvällens returmöte med Rosenborg. Inget annat än en seger är tillräckligt bra för Solna-laget. Men tränaren Alex Miller tror på sitt lag och menar att han vet precis hur de ska spela för att gå vidare.– Det ska vi utnyttja, säger den skotske tränaren.


TRONDHEIM. I kväll drabbar AIK samman med Rosenborg i Champions League-kvalets tredje omgång. Efter 0-1-förlusten på hemmaplan är det inget annat är en seger som gäller för Solna-klubben, som ändå kommer till Trondheim med modet uppe.

– Vi vet hur de spelar. Det ska vi utnyttja, säger lagets nye tränaren Alex Miller.

Förutom att det är viktigt att hålla nollan menar även den skotske tränaren att det är oerhört viktigt att utnyttja sitt bollinnehav. Effektivitet är nyckelordet - något som saknades helt och hållet det första mötet lagen emellan.

"En spännande spelare"

En spelare som åtminstone imponerade rejält i AIK sist var nyförvärvet Mohamed Bangura. Den förre IFK Värnamo-anfallaren stod nästan ensam för allt det AIK hade framåt och valdes dessutom till lagets bäste spelare.

– Han är en spännande ung spelare, med en stor spelförståelse, berömmer Miller

I kväll klockan 20:45 sparkar matchen igång på Lerkendal och "Gnaget" behöver minst 1-0 för att ta matchen till förlängning.

AIK
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

"Svennis" rörd av hyllningarna på Gamla Ullevi

Fördel Chelsea – vann svenskmötet i Barcelona

Det är fördel Chelsea i Champions League-semifinalen mot Barcelona. Johanna Rytting Kaneryds lag vann överraskande på bortaplan över Fridolina Rolfös klubb i den första matchen med 1–0.

Armand Duplantis sätter nytt världsrekord

2 timmar sedan
Stavhopparen Armand Duplantis sätter nytt världsrekord med 6,24 på Diamond League-premiären i Xiamen, Kina.

Hedman: "Tillbaka på nivån där jag hör hemma"

idag 12:04
Efter tre raka finaler åkte Victor Hedmans Tampa Bay ut direkt i Stanley Cup-slutspelet förra året. Om det var slutet på en era? Absolut inte. Förhoppningsvis var det min sista långa sommar i min karriär, säger NHL-stjärnan inför årets drama.

Testades positivt för dopning – tävlade i OS ändå

idag 11:22
23 kinesiska simmare testades positivt för dopning – men fick ändå fortsätta tävla. 13 av dessa deltog senare vid OS i Tokyo 2021 och vann bland annat tre guldmedaljer. Det avslöjar Daily Telegraph, New York Times och ARD under lördagen.

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

idag 06:02
Verstappen tog hem segern före Mercedesföraren Lewis Hamilton och stallkollegan från Red Bull, Sergio Perez. Han utökar därmed sin ledning i F1-kampen totalt.