Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Roma imponerade borta mot Napoli

Sport | 25/01/2009 17:14

Laget närmar sig en Champions Leagueplats efter 3-0-seger.

Att komma till Napolis kokande hemmaarena San Paolo är ingen lätt uppgift för något lag. Efter kontroverserna när Napoli mötte Roma i Rom i höstas då lagets supportrar anklagades för huliganism och för att ha vandaliserat tåg – anklagelser som senare visade sig kraftigt överdrivna var anspänningen inför eftermiddagens match extra stor.

Roma pallade trycket och fortsätter att imponera i ligan. Efter en katastrofal start i höstas börjar laget nu närma sig en plats bland de fyra första – vilket krävs för att kvalificera sig för Champions League.

Napoli inledde piggt, och fick ett mål av Zalayeta bortdömt. Napoli hade inte heller domaren med sig när Romabacken Philippe Mexes nickade in 1-0 till gästerna efter att ha utgått från misstänkt offsideposition.

Efter målet styrde Roma matchen, med basen i ett starkt försvarspel, även om Zlayeta fortsatte att vara ett hot. Francesco Totti var tillbaka på Romas bänk efter sin skada, men behövde aldrig komma in. I mitten på första halvlek nickade Romas andra mittback Juan in tvåan, och fem minuter in på andra halvlek fastställde Mirko Vucinic slutresultatet 3-0 till gästande Roma.

Skrivet av: