AIK ställs mot de bulgariska mästarna.
AIK ställs mot de bulgariska mästarna. - Foto: PONTUS LUNDAHL/SCANPIX

AIK räds inte bulgarerna

AIK har det tufft i Allsvenskan. Ikväll kan laget dock förbättra resultaten genom att avancera vidare i Europa League. För motståndet står elva spelare – och en fanatisk bulgarisk hemmapublik.


SOFIA. Trots bra AIK-spel i Europa League-mötet med Levski Sofia för en vecka sedan kom allt efterspel att handla om huliganskandalen utanför Råsunda. När Gnaget på torsdagskvällen spelar returmatch i Bulgarien kommer laget märka av motståndarnas fanatiska supportrar på Georgi Asparuhov Stadium.

Publiktrycket är dock ingenting som oroar AIK:s assisterande tränare Björn Wesström;

– Det är elva mot elva här också, säger han till Dagens Nyheter.

Målglatt hemmalag

Trots att Levski Sofia gång på gång har visat målhumör på hemmaplan och bland annat besegrat Kalmar i år med 5-2, är inte Wesström bekymrad;

– Jag vet i så fall inte hur den förvandlingen skulle gått till. Det var en jämn match på Råsunda, de kan inte vara så annorlunda nu.

I supporterkretsar har det pratats om hämndaktioner för attackerna utanför Råsunda, något som gjort att många supportrar valt att stanna hemma i Sverige.

– Jag har inte sett en AIK-are än, konstaterar Wesström.

Första mötet lagen emellan slutade 0-0, vilket innebär att en seger tar AIK vidare i turneringen. Alla oavgjorda resultat där målnollan spräcks, gör också dem att AIK avancerar, detta enligt bortamålsregeln. Om matchen slutar 0-0 väntar förlängning.

Matchstart är klockan halv åtta, svensk tid.

AIK
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!