Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mystisk miljardär utreds i Kakásoppan

Sport | 28/01/2009 18:26

Kia Joorabchian var med i Manchester Citys delegation i Milano.

För fem år sedan kom Kia Joorabchian från ingenstans och pumpade in hundratals miljoner i brasilianska Corinthians. Några år senare lämnade han klubben och tog sin två stjärnvärvningar Carlos Tevez och Javier Mascherano till West Ham – en affär som fortfarande är under utredning.

Under Manchester Citys försök att värva Milan skrev Berlusconiägda Mediasets hemsida att Joorabchian var med i Citys delegation som "oberoende medlare".

En uppgift som kan bli ett problem för City, då Joorabchian saknar agentlicens. Och engelska klubbar är strängt förbjudna av FA att använda sig av andra än licensierade agenter och advokater i en transferförhandling.

Manchester City förnekar att Kia Joorabchian fungerade som agent i den spruckna affären.

– City la ett bud på Kaká direkt till Milans vicepresident Adriano Galliani. Klubben behövde inte och sökte inte Kia Joorabchians inblandning i de förhandlingarna, säger Manchester Citys exekutiva ordförande Garry Cook till The Guardian.

Skrivet av: