Benitez dumpar Keane i supermötet

Liverpoolmanagern har fått nog av Robbie Keane.


Gigantmöte i dag. Liverpool tar emot Chelsea på Stamford Bridge. Men det sur att bli utan Robbie Keane som fått nobben av Rafa Benitez. Spanjoren har valt andra alternativ och lämnat Keane utanför truppen.

Nu rapporterar flera engelska medier att Keane gjort sitt i Liverpool och med stor sannolikhet kommer att säljas till Tottenham innan övergångsfönstret stänger på måndag.

I går höll Benitez en presskonferens där han antydde att han aldrig efterfrågat Keanes tjänster, snarare att det var klubbens beslut att köpa Keane för cirka 240 miljoner i början av säsongen.

- Klubben spenderade 20 miljoner pund på Keane. När du köper en spelare, då blir han en spelare som alla andra. Du tänker aldrig på priset på spelaren. Den enda skillnaden på spelare är deras löner. På planen är alla lika värda, menar Benitez.

Men den enes död, blir den andres bröd. Så tänker förmodligen Tottenhammanagern Harry Redknapp som desperat jagar anfallare. Inte blev det bättre när den dyra värvningen Jermaine Defoe bröt mellanfotsbenet i torsdags. I går förlorade "Harry Houdinis" gäng mot Bolton med 3-2 och den fina början klubben hade under sin nye manager är historia.

En liknande historia är Luiz Felipe Scolaris i Chelsea. Brassemanagern gled in på en räkmacka och fick en lysande start. Många undrade om det kanske gick för lätt, vilket det visade sig att det gjorde. Chelsea har gått igenom en tuff period och har kanske hittat spelet igen. Men det kan vara för sent. Manchester United har redan tagit en ganska stor ledning (fem poäng) i Premier League. En vinst mot LIverpool kan sätta press på United. Det är just det Scolari hoppas på.

- Det är en match som kan avgöra ligan. Om vi vinner får vi lite avstånd till Liverpool och tar in på United. Om vi förlorar så är vi långt efter. En förlust hade inte varit bra, det är tre mycket värdefulla poäng som det spelas om, sa Scolari på presskonferensen i går.

Trupperna i supermötet:

Liverpools trupp: Reina, Arbeloa, Skrtel, Agger, Hyypia, Carragher, Dossena, Aurelio, Benayoun, Babel, Alonso, Mascherano, Lucas, Gerrard, Riera, Torres, Kuyt, Cavalieri

Chelseas trupp: Cech, Hilario, Taylor, Ferreira, Bosingwa, Terry, Alex, Ivanovic, Mancienne, A Cole, Lampard, Ballack, Mikel, Deco, Kalou, Malouda, Drogba, Anelka, Stoch, Belletti.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!