Stockholm

City och Shay Given 99 procent överens

Irländaren blir nyrika Citys senaste värvning om han klarar läkarundersökningen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Sven-Göran Erikssons favorit, Joe Hart, duger tydligen inte som förstemålvakt i Manchester City. Nu har man istället öppnat plånboken för att köpa in Newcastles lojale irländare Shay Given i jakten på bra en respektabel placering i Premier League.

Enligt SkySports är City och Newcastle överens om en övergångssumma. Det enda som kvarstår för att övergången ska bli klar är ett godkännande från Citys läkare. Given är just nu i Manchester för att genomgå den obligatoriska läkarundersökningen. Det är fortfarande oklart hur mycket Given kommer att kosta. Newcastle nobbade tidigare ett bud på runt 70 miljoner och menade att det var ett "skamligt bud".

Blir övergången officiell betyder det slutet på en nästan tolv-årig karriär med "Magpies". Given har spelat över 450 matcher för Newcastle United, men efter 1-5-förlusten mot Liverpool i slutet av 2008 fick han nog och ville byta till sig antingen titlar eller pengar. I City blir det antagligen den senare då City för närvarande är på tionde plats i ligan.

Se Givens superräddning på Zidanes frispark

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.