Stockholm

Gammal äldst när City föll

Manchester City förlorade med 1-0 mot Stoke trots en man mer i över en halvlek.


Läs mer

Manchester City är en gåta. Trots flera nyförvärv, trots mångmiljardkapital, trots Robinho och trots en man mer i över en halvlek lyckades laget inte vinna bortamatchen mot Stoke. I slutet av första halvlek gick James Beattie upp på ett chansartat inlägg och kunde nicka in segermålet lågt vid Joe Harts vänstra stolpe.

Matchen kommer annars bli ihågkommen för det bråk som uppstod knappt tio minuter tidigare. Stokes Rory Delap skulle hämnas på Citys Shaun Wright-Phillips som precis hade gått in stenhårt i en närkamp. Delap fällde Cityspelaren och sparkade därefter på honom. Flera spelare slöt upp och en mindre tumult uppstod. Situationen slutade med att Delap fick det röda kortet upptryckt i ansiktet, medan Wright-Phillips klarade sig utan något alls trots att han hade sparkat tillbaka på Delap.

En man mer på plan hjälpte inte City. Manchesterlaget var sanslöst impotenta i sin offensiv och den enda farlighet att nämna är skottet som Craig Bellamy drog i väg från långt håll.

Stoke, som har Premier Leagues nästhögsta snittålder, visade därmed att gammal är äldst mot City som har hela ligans yngsta snittålder i laget.

Skrivet av:

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.