Arsjavins första Arsenalintervju

Ryssen tilldelas nummer 23.
"Jag är så lycklig över att komma till Arsenal".


Efter gårdagens bergochdalbana i ryktena kring Andrej Arsjavin har båda parter nu offentligt bekräftat affären. Uppgifterna angående övergångssumman går dock i sär. Tidiga uppgifter sade cirka 145 miljoner kronor, medan Zenit påstår att de fick nära 200 millar för sin guldklimp. Oavsett vilket, nu är han Arsenalspelare. Och han är en glad sådan.

– Jag är så lycklig över att komma till Arsenal. De är en av de ledande fotbollsklubbarna i världen, med en grupp fantastiska unga spelare och en mycket bra tränare. Jag ser fram emot att göra Arsenals fans lyckliga och att hjäpa den här fantastiska klubben vinna troféer, sade Arsjavin i sin första intervju på Arsenals hemsida.

Den mycket duktige tränaren heter som de flesta vet Arsene Wenger. Det var länge sedan fransmannen förde klubben till några titlar och nu hoppas han nog innerligt att den nyanlända ryssen kan ändra på det.

– Vi är mycket nöjda med att ha värvat Andrej Arsjavin. Han är en spelare jag har beundrat under en lång tid. Han är en mångsidig spelare med stora erfarenheter som kommer bidra med mycket till vår trupp, säger Wenger.

En liten, men ack så viktig, detalj vid ankomsten till en ny klubb är vilket tröjnummer man får. Många trodde att Arsjavin skulle tilldelas nummer 13 som Alexander Hleb hade tidigare. Men ryssen fick nu i stället samma siffror på ryggen som Michael Jordan, LeBron James och David Beckham – 23. Inte illa.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!