19-åring kickade ut Liverpool ur FA-cupen

Samtidigt byttes Liverpoolkaptenen Steven Gerrard skadad.


Första mötet på Anfield i FA-cupens fjärde omgång slutade 1-1 efter att Liverpool kvitterat sent. I går kväll på Goodison Park blev det återigen Everton som tog tag i taktpinnen. När Liverpools lagkapten Steven Gerrard gick av skadad tog Everton över matchen fullständigt och tog till slut sin första derbyseger på sju försök.

Ett tag var det spel mot ett mål och Pepe Reina i Liverpoolmålet var förmodligen svettigast i laget. Men Everton kunde inte göra mål. Närmast kom Leon Osmans i den 71:a minuten när hans stenhårda skott träffade stolpen. Evertondominansen blev än större när Liverpools mittfältare Lucas drog på sig sitt andra gula kort och fick lämna planen. Matchen gick till slut till övertid. Och där var det aldrig någon snack om saken.

Stor hjälte blev 19-årige jokern Dan Gosling som i den 118:e minuten tryckte in segermålet på Andy van der Meydes inlägg. Goslings skott träffade Liverpoolbacken Martin Skrtel och bollen gick in via stolpen. Därmed fick Everton revansch för Osmans stolpskott. Mötet mot Liverpool var Goslings femte match för klubben. En ny Rooney på gång?

– Vi har ännu inte vunnit cupen, även om många känner att det är så. Vi har en lång väg att gå men det var en otrolig natt och en fantastisk insats från grabbarna som visade enorm karaktär, sa en överlycklig Evertonmanager David Moyes till Times.

Segern var Evertons första mot de "fyra stora" klubbarna i Premier League på nästan två år. Nu ställs man mot Aston Villa i den femte omgången.

För Liverpool ser desto dystrare ut. En lysande säsong ser ut att återigen gå fullständigt åt pipan. Klubben är två poäng efter Manchester United i Premier Leauge, trots en match mer spelad än United, utkickade ur FA-cupen och nu är även lagets störste Steven Gerrard skadad. Första rapporterna indikerade att Gerrard skulle vara borta minst ett par veckor på grund av en bristning i baksida lår.

– Jag vet ännu inte hur illa det är ställt med Gerrards skada, det får röntgen visa i morgon, sa Liverpoolmanagern Rafa Benitez efter matchen, skriver Times.

Ångrar Rafa Benitez försäljningen av Robbie Keane?

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!