Liverpool och Everton kryssade igen

Omspel väntar för Liverpool och Everton efter 1-1.

Förra helgen räddade Tim Cahill poäng för Everton i ligaspelet i slutet på matchen sedan han fått stå nästan omarkerad vid en hörna. Den här gången gällde det FA-cupen och då dröjde det bara 27 minuter innan samma scenario upprepade sig. Cahill satte pannan till bollen och på väg mot mål skarvades den vidare av Joleon Lescott. Ledning för Everton. Och det var ett tämligen tandlöst Liverpool som bara skapade halvchanser under den första havleken, samtidigt som Everton spelade samlat och disciplinerat.

Först i den andra halvleken började de röda skapa verkligt farliga chanser. Och efter en fenomenalt finurlig framspelning av Fernando Torres kvitterade Steven Gerrard med ett vänsteskott som Evertonmålvakten Tim Howard borde räddat. Efter målet tog Liverpool över allt mer och skapade flera riktigt vassa lägen.

Men tempot kom att mattas och även om Liverpool strävade framåt såg Everton stabilt ut hemåt. I den 79:e respektive den 80:e minuten stod Steven Gerrard för utmärkta framspelning som Kuyt och Torres borde förvaltat bättre. Men det blev inga mål och matchen slutade 1-1, ett gångbart resultat lagen emellan den här veckan uppenbarligen.