Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Cahills skalle räddade Everton i derbyt

Sport | 19/01/2009 23:12

Gerrard såg ut att bli matchhjälte, då klev Evertons storstjärna Tim Cahill fram och stal hjälterollen.

Allt var upplagt för Steven Gerrard. Han hade just gett Liverpool ledningen i derbyt som hade betytt fortsatt grepp om Premier League. Och han hade gjort det med ett typiskt Gerrardmål. Fri i mitten drev Gerrard bollen mot straffområdet och drog till från distans i den 68:e minuten. Bollen gick in längs marken till vänster om Evertonmålvakten Tim Howard.

Nu skulle man snacka om fotboll igen när Gerrards namn nämndes. Stevie-G var tillbaka som vinnare igen efter barmisshandeln.

Men det var en som inte riktigt förstod hur det går till i Liverpool. Australiern Tim Cahill stal showen med sin kvittering (1-1) bara tre minuter innan full tid. Han var först på Mikel Artetas stenhårda frispark och kunde enkelt nicka in bollen förbi Reina. Det betyder att Everton fick lite revansch för 0-2-förlusten i det förra derbyt.

Poängförlusten gör att Manchester United behåller Premier Leagueledningen efter 21 omgångar. Everton blir kvar på sjätte plats.

Skrivet av: