Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Barça cashar in - får ny tröjsponsor

- 10/12/2010, 15:20 -
Nästa säsong kommer även Qatar Foundation finnas med på tröjan.
1 av 2

Nästa säsong kommer även Qatar Foundation finnas med på tröjan.

MANU FERNANDEZ/AP/SCANPIX

2 av 2

Thanassis Stavrakis/AP/SCANPIX

Den spanska storklubben kommer nästa säsong förutom Unicef även ha Qatar Foundation på tröjan. En affär som ger katalanerna 275 miljoner kronor per år.

BARCELONA. Qatar fortsätter att slå sig in på fotbollsmarknaden i landets stora erövringståg av den idrott som en gångs ansågs vara vigd åt arbetarklassen. Under förra veckan röstades landets förslag igenom av Fifa:s exekutiva kommitté och landet kommer att arrangera fotbolls-VM 2022.

Barcelona, som har stora ekonomiska bekymmer, kommer till nästa säsong ha en tröjsponsor. Företaget Qatar Foundation, som är en icke vinstdrivande stiftelse grundad av Sheikh Hamad Bin Khalifa Al Than, betalar 275 miljoner kronor i fem år för att ha sin logo på storklubbens tröja, vilket innebär att företaget kommer i slutändan betalat drygt 1,5 miljarder kronor till den katalanska klubben.

Det är första gången i "Blaugranas" 111 åriga historia som klubben sålt utrymmet för tröjreklam. Företaget uppges ge de regerande La Liga-mästarna 140 miljoner kronor redan den här säsongen vilket ska enligt uppgifter gå oavkortat för att lösa de kortsiktiga ekonomiska problemen.

Barcelona jobbar på att kombinera både Unicef och den nya sponsorn på ett enkelt sätt.

- Marknadsexperter jobbar på att förena Unicefs och Qatar Foundations logotyper, säger Javier Faus, ekonomisk vicepresident i klubben, enligt nyhetsbyrån AP.