Proffsen som fuskar för att få ledigt

Avslöjandet som skakar fotbollsvärlden.


Premier League. Spelarna som ber domare om gula och röda kort för att få ledigt kommer föda miljontals besvikna fans världen över. Avslöjandet kommer från Premier League-domaren Steve Bennett.

–Han kom in till mig under halvtidsvilan och sa; "jag behöver få ett gult kort i andra halvlek", berättar Bennett på en domarkonferens i Spanien för News of the World.

Bennett berättar om skandalen och avslöjar namnen, men News of the World väljer att inte offentliggöra dessa pågrund av lagliga konsekvenser. De försäkrar ändå att det handlar om världskända fotbollsstjärnor och inte sällan utländska spelare.

–Många utländska spelare är vana vid att få ledigt under jultiderna. De brukar ha tre till fyra veckors ledighet. Men i Premier League förväntas du spela under julen, uppger Bennett.

Bennett berättar också att det förekommit att spelare medvetet gjort fula tacklingar för att bli avstängda endast för att de inte känner för att åka i väg och spela nästa match. De gillar helt enkelt inte platsen.

Eftersom Steve Bennett själv är ett stort fotbollsfan sparar han inte på krutet. Under en presskonferens i Spanien kallade han bland annat en toppstjärna för en "fuskande skitstövel". Nu kräver PGMO (Premier Game Match Officials) en förklaring.

News of the World avslutar med det krassa konstaterandet: "Spelare som tjänar uppemot en miljon kronor i veckan, har fans över hela världen som tror på dem, väljer att svika sina hängivna fans, som betalar runt 500 kronor för att få se dem spela en match. I stället fuskar spelarna och tar på sig gula och röda kort för att missa matcher, träffa jultomten och räkna sina miljoner."

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!