Tisdag 11 Maj
Stockholm

Folket har sagt sitt - Zlatan är populärast

Superanfallaren laddar batterierna inför omstarten av Serie A.
1 av 3
Superanfallaren laddar batterierna inför omstarten av Serie A. Foto: Kamran Jebreili/AP/SCANPIX
Just nu befinner sig svensken på träningsläger i Dubai.
2 av 3
Just nu befinner sig svensken på träningsläger i Dubai. Foto: Kamran Jebreili/AP/SCANPIX
"Ibra" är Sveriges populäraste idrottsman.
3 av 3
"Ibra" är Sveriges populäraste idrottsman. Foto: Luca Bruno/AP/SCANPIX

Zlatan Ibrahimovic är Sveriges populäraste idrottsman.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Zlatans grymma säsong i Milan:

Zlatan Ibrahimovic fortsätter att ösa in mål för Milan.

Mot Brescia slog han till med en riktig missil som höll på att skjuta sönder nätet på San Siro. Det var svenskens åttonde fullträff i Serie A.

"Ibras" nionde ligamål kom mot Bologna. Sedan det har han målat mot Udinese och Lecce. Nu är den förre Barcelona-spelaren uppe i tolv ligamål efter att söndagens uppvisning mot Cesena.

STOCKHOLM. Zlatan Ibrahimovic, 29, lämnade Barcelona redan efter en säsong. I Italien har det dock gått bättre och han har återigen tagit landet med storm.

- Jag vet att han är svensk och att fotbollens genomslagskraft från hans hemland är liten, att han aldrig vunnit Champions League, men han får inte det erkännande han förtjänar. Han är fenomenal, sa hans förre tränare José Mourinho enligt Gazzetta dello Sport.

I en undersökning som Sifo har gjort på uppdrag av SVT och Aftonbladet är det nu klart att Milan-fansens nye kelgris är Sveriges populäraste idrottsman.

29-åringen fick 25,8 procent av rösterna. Noterbart är att hans popularitet varierar. I norra Sverige hade "bara" 10,2 procent av rösterna landslagskaptenen som favorit men i Sydsverige var siffran 40,1.

Nyheter24:s bloggare Marcus Hellner och Björn Ferry slutade tvåa respektive trea. Skidåkarna hade tennisproffset Robin Söderling och Peter Forsberg bakom sig.

Inte helt oväntat är fotboll den populäraste sporten

Kommentera
Kopiera länk
Dela