Målvakterna stora hjältar i Londonderbyt

Ett spännande och fartfyllt derby mellan Tottenham och Arsenal slutade mållöst.


Det skulle bli värvningarnas match. Robbie Keane skulle göra en storartad comeback för sitt Tottenham, på andra sidan skulle Andrei Arshavin äntligen presentera sig för sina Arsenalfans efter den sega övergångssoppan. Derbyt blev som det ofta blir mellan dessa två offensiva lag. Men den här gången var det målvakterna Cudicini och Almunia som tog på sig hjälterollerna. Almunia och Cudicini svarade för flera svettiga räddningar och räddade nollan varsin gång på övertid.

Arsenal ställde upp Emmanuel Adebayor och Robin van Persie på topp mot Tottenhams Robbie Keane och Roman Pavlyuchenko. Pavlyuchenkos landslagskompis Arshavin fick däremot inte vara med och leka, han blev kvar på bänken hela matchen. Anledningen till det var förstås Emmanuel Eboués röda kort i den 37:e minuten. Efter en period av fotboll med högsta möjliga tempo stoppade spelet när domaren skulle varna Tottenhams lille kroatiske stjärna Luka Modric för hans tackling på Adebayor. Men ett gult kort dög tydligen för Eboue som tjatade till sig ett gult kort, hans andra för dagen och han fick till alla Arsenalfansens stora förtret lämna planen.

Arsenalmanagern blev dessutom tvungen att agera när Adebayor skadade sig i samband med Modric tackling. direkt. Nicklas Bendtner fick ta över. Trots en match mindre lät Arsenal inte Tottenham ta över matchen. Det var snarare en väldigt öppen match där chanserna avlöste varandra. Keane var het och försökte skjuta på det mesta. Han ville visa för världen i allmänhet och Liverpoolmanagern i synnerhet att han är minst lika bra som han var när Liverpool köpte honom i somras. Arshavin å andra sidan fick aldrig chansen att visa varför Arsenal arbetade i över sex månader med att få honom till London. Antagligen en stor besvikelse för Arsenals supportrar. Istället blev det en riktig målvaktskamp mellan Cudicini och Almunia. I slutminuterna räddade Cudicini ett hårt skott från Bendtner och i anfallet därpå kunde Modric ha avgjort när Tottenham hade fyra mot två, men Almunia var omutlig.

Ett oavgjort resultat var knappast något att hänga i granen för något av lagen. Arsenal behövde tre poäng för att haka på Aston Villa och Chelsea i kampen om Champions Leagueplatserna. Arsenal är nu femma, hela fem poäng bakom Chelsea och ytterligare två bakom Villa. Tottenham hade behövt full pott för att ta ett steg bort från nedflyttningsstriden. Man har bara två poäng ner till Blackburn på 17:e plats.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!