Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Bendtner: "Jag borde starta"

Sport | 16/02/2009 09:47

Med Adebayor skadad ser Bendtner sin chans att ta forwardsplatsen permanent.

Att gott självförtroende är grunden för att lyckas på fotbollsplan är ingen hemlighet. Frågan är dock om inte Nicklas Bendtner tar det hela ett steg för långt.

Dansken har i spåren av Emanuel Adebayors skada uttalat sig om sin egen position i truppen. Någon brist på självsäkerhet är det sannerligen inte.

– För mig spelar det ingen roll vem som är hel och tillgänglig. Jag borde starta varje match, jag borde spela varje minut av varje match och alltid vara i laget, säger Bendtner enligt Goal.com.

Ta det lugnt nu, Nicklas. 3 mål på 19 matcher i årets Premier League är inget som ger en startplats bredvid spelare som van Persie, en hel Adebayor, en hel Eduardo eller en nyinköpt Andrej Arsjavin, som han för övrigt inte verkar ha någon som helst koll på.

– Jag har aldrig sett Arsjavin. Jag tittade inte på EM 2008. Jag har ingen aning om vilken sorts spelare han är, säger Bendtner.

Då Adebayor blir borta omkring tre veckor med sin muskelskada, och Eduardo knappt har lirat boll på ett år är chansen god för Nicklas Bendtner att starta i kvällens FA Cup-match mot Cardiff. Men i framtiden skulle det nog vara gott för dansken med lite ödmjukhet också. Det kommer man långt på.

Lite highlights från Bendtner så här långt i karriären

Skrivet av: