Tisdag 26 Okt
Stockholm

Chelsea bekräftar Hiddinkintresse

Klubben har fått tillstånd från Rysslands fotbollsförbund att förhandla med Guus Hiddink.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Budskapet på Chelseas hemsida är tydligt: Rysslands förbundskapten Guus Hiddink är högaktuell för att ta över som klubbens tränare – åtminstone säsongen ut. Så här står på hemsidan:

"Chelsea Football Club kan bekräfta att vi officellt har kontaktat det ryska fotbollsförbundet (RFU) för att söka tillstånd för att prata med Guus Hiddink om att bli klubbens tillfällige tränare till säsongens slut, amtidigt som han fortsätter att leda det ryska landslaget.

Det tillståndet har vi fått och Chelsea skulle vilja tacka RFU för deras samarbete."

Guus Hiddink har tidigare visat att ett sådant dubbelarbete är möjligt när han var förbundskapten för Australien och samtidigt var tränare för PSV Eindhoven. För tillfället sägs ha vara i konflikt med förbundet på grund av uteblivna lönebetalningar. En lön som betalas av en stiftelse som får sin pengar av en viss Roman Abramovitj, som ju också äger Chelsea.

– Jag måste säga att det här är en exceptionell situation. Om det hade varit någon annan klubb än Chelsea skulle mitt svar avrit ett tvekslöst "Nej". Men Chelsea är annorlunda eftersom jag har en bra relation till ägaren. Så jag skulle vilja hjälpa dem i den här situationen om jag kan, säger Guus Hiddink enligt The Guardian.

Jobbet skulle enligt Hiddink själv vara som manger på plats varje dag, för att åka till det ryska landslaget under landslagsuppehållen.

– Men det skulle bara vara för de närmaste två eller tre månaderna till säsongen är slut, säger Hiddink enligt The Guardian.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela