Tisdag 26 Okt
Stockholm

Chelsea sparkar Scolari

Londonlaget sparkar sin brasilianske manager Luiz Felipe Scolari.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Chelsea ligger på fjärde plats i den engelska fotbollens Premier league och har sju poäng upp till ledande Manchester United. I den senaste matchen nådde Chelsea bara 0-0 hemma mot nykomlingen Hull. Ett stort misslyckande enligt klubbens hårt krävande supportrar och ledning.

"Tyvärr så har resultaten och prestationerna blivit sämre och sämre under en nyckelperiod av säsongen", skriver Chelsea i ett pressmeddelande.

Ingen ersättare är ännu utsedd. Andretränaren Ray Wilkins tar tillfälligt över ansvaret för laguttagningarna.

Spekulationerna om vem som ska ta över pågår för fullt i brittisk media. De två huvudkandidaterna är enligt flera källor den förre Chelseatränaren Avram Grant och holländaren Guus Hiddink. Den sistnämnde har gjort succé med såväl Holland som Sydkorea och Ryssland, vilka han samtliga har fört till semifinaler i VM och EM.

Många Chelseafans hoppas dock på ett annat namn, José Mourinho. Frågan är om oligarken Roman Abramovitj lyckas övertala "The Special One" att lämna Zlatan och de övriga i Inter, och komma tillbaka till sin förra klubb?

En till fråga är väl om ens Mourinho eller Hiddink kan klara av att vända attityden hos de proppmätta spelarna som Drogba, Anelka, Ballack och Deco?

Det kan nog behövas mer än bara ett managerbyte för att Chelsea ska lyckas nå de stora pokalerna igen.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela