Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kuranyi "sparkad" av hackare

Sport | 12/02/2009 20:20

Tog sig in på Schalke 04:s hemsida och skrev falskt pressmeddelande.

I höstas fick Kevin Kuranyi sparken från tyska landslaget efter att ha lämnat landslaget mitt under en match på grund av att han fick sitta på bänken.

Inte konstigt att Schalke 04-stjärnan Kuranyi drabbades av skrämselhicka när han fick reda på vad som stod på hans lags officiella hemsida. Toppnyheten var att Kevin Kuranyi fått sparken.

Enligt pressmeddelandet hade "klubbstyrelsen bestämt att Kuranyi blivit befriad från sin kontrakliga förpliktelser". Detta på grund av oaccceptabla yttranden mot laget".

Meddelandet väckte uppståndelse bland spelarna i Schalke. En av dem ringde in till tidningen Bild och frågade vad som hade hänt.

Det som hade hänt var att en eller flera hackare hade tagit sig in på klubbens hemsida och lagt in det falska budskapet. Något som klubben senare förklarade.

– Det finns ingen sanning i det. Inget sådant har hänt i Schalke. Det som hände på vår hemsida måste vi nu reda ut, säger Schalkedirektören Peter Peters till Bild.

Skrivet av: