Jobbsajten Monster hackad

Användare uppmanas byta lösenord.


Enligt företaget ska användares cv eller information inte vara stulna:

"Viss kontaktinformation och kontoupplysningar hämtades, bland annat Monsteranvändares användarnamn och lösenord, e-postadresser, namn, telefonnummer och viss enklare demografisk data."

Attacken kan också ha gjort användares adresser tillgängliga för phishing-angrepp, alltså försök att länsa kontot, varnar man.

"Monster kommer aldrig att skicka dig ej efterfrågad e-post där du ombeds att bekräfta ditt användarnamn eller lösenord. Monster kommer inte att be dig ladda ner någon mjukvara, något “verktyg” eller “åtkomstavtal” för att användas på ditt Monsterkonto."

Skrivet av:

Senaste nytt

Ericsson i miljardsamarbete med AT&T i USA

WHO uppmanas av Israel att tömma Gazaförråd

2 timmar sedan
Den israeliska militären uppmanar världshälsoorganisationen, WHO, att tömma ett förråd som organisationen har i södra Gaza.

Spotify lyfte på Wall Street efter sparbesked

2 timmar sedan
De ledande indexen på Wall Street stängde med röda siffror på måndagen. Spotifys aktie bröt mot den övergripande riktningen och steg kraftigt efter beskedet om ett nytt sparpaket.

De värsta lösenorden du kan ha 2023 – hackarna knäcker dem på 1 sekund

2 timmar sedan
Här är en lista med de tio vanligaste lösenorden 2023. Dessa lösenord tar mindre än en sekund för hackarna att lista ut.

Misstänkt mordförsök på tåg i Nässjö – man i 25-årsåldern gripen

2 timmar sedan
En man i 25-årsåldern har gripits misstänkt för försök till mord och brott mot knivlagen ombord på ett tåg i Nässjö, skriver polisen på sin sajt.

Advokat straffas för allvarligt brott mot ed

3 timmar sedan
Advokaten förde in brev till en klient som satt häktad med restriktioner. Nu bötfälls han för ett "mycket allvarligt" brott mot god advokatsed – men slipper uteslutning, rapporterar Dagens Juridik.