Superhackare synar Obamas handdator

Kevin Mitnick har hittat säkerhetshålen i Barack Obamas Blackberry.


Världens mest kända hackare Kevin Mitnick avslöjar hur teknikkunniga kan göra intrång i president Barack Obamas handdator Blackberry. Obamas supersäkra handdator har nämligen blivit hackarnas heliga gral efter att den nyvalde presidenten trotsat sina säkerhetsrådgivare genom att ha kvar datorn.

Nyligen har Blackberryn utrustats med superkryptering som ska skydda någorlunda. Men det har bara gjort det mer utmanande att hacka den. Mitnick menar att det inte är helt omöjligt.

–Det är en högoddsare, men det är möjligt. Hackare som är intresserade kommer förmodligen att behöva vara ganska sofistikerade, men det finns det människor som är, säger Mitnick till Fox News.

Mitnick, som tidigare dömdes till fem års fängelse för att ha hackat sig in i flera system, leder nu ett eget datasäkerhetsföretag.

– Om jag var hackare skulle jag kolla upp Obamas närmaste vänkrets, familj och medarbetare för att försöka ge mig på deras hemdatorer. Målet borde vara att få tag i den mejladress Obama har kopplat till sin Blackberry, säger Mitnick till Fox News.

Han tror att någon medarbetare nära Obama löper större risk att dra till sig hackarnas intresse då deras nätverk, särskilt de i hemmen, inte är lika hårt skyddade som dem som används av presidenten.

Se Kevin Mitnick i en intervju med CBS 60 Minutes nedan.

Skrivet av:

Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev