Dagens Serie A: Mutu hattrickhjälte

Fiorentinas rumän gjorde tre mål den sista halvtimmen i bortamatchen mot Genoa.

Genoa såg ut att gå en meriterande seger till mötes i matchen mot Fiorentina hemma på Luigi Ferraris. Laget ledde med 3-0, ett resultat som om det hade stått sig skulle ha fört Genoa förbi just Fiorentina till en fjärde plats i tabellen.

Men Adrian Mutu ville annorlunda. Med tre mål den sista halvtimman, varav det sista i den 93:e minuten räddade rumänen en poäng åt Viola.

Fiorentinatränaren Cesare Prandelli medger att hans lag hade lite tur som fick med sig en poäng.

– I första halvlek gjorde vi allt för att förlora, Frey gjorde inte en räddning och vi låg under med tre mål. Vi hade kunnat kollapsa fullständigt men i stället gjorde vi allt för att komma in i matchen igen, säger Prandelli enligt La Gazzetta dello Sport.

I Bergamo körde samtidigt Atalanta fullkomligt över Roma. Glenn Strömbergs gamla lag vann välförkänt med 3-0, i en match där Roma såg ut att tänka mer på kommande Champions Leaguematchen mot Arsenal än eftermiddagens drabbning. Förlusten kom efter en period av bra resultat för Roma.

– Det händer med jämna mellanrum att vi släpper in en massa mål efter en serie med bra matcher. jag antar att det är mitt fel, det har varit så i fyra år. Det är anledningen till att jag inte kommer att skälla på killarna, säger Romas tränare Luciano Spalletti enligt La Gazzetta dello Sport.

I Turin spelade Juventus – där Olof Mellberg återigen spelade hela matchen som mittback – 1-1 mot Sampdoria. Gästerna ledde i halvtid, efter att nyförvärvet Pazzini gjort mål för tredje matchen i rad. Men Juves brasse Amauri kvitterade och därefter hade laget flera bra chanser till ett vinstmål.

– När man skapar så mycket utan att göra mål riskerar man att tappa matchen helt. Vi var bra som lyckades få oavgjort. Bra för oss. Grabbarna gjorde en bra match, jag har inget att säga till dem, säger Juventus tränare Claudio Ranieri till La Gazzetta dello Sport.

Apple nära rättigheterna till nya klubblags-VM

Teknikjätten Apple ska vara nära ett avtal med Fifa om TV-rättigheterna till nästa års klubblags-VM, enligt New York Times.

Svensken återupptog karriären – hos CL-mästaren

Från målvaktstränare i Alingsås – till målvakt hos Champions League-mästaren Magdeburg. Mikael Aggefors, 39, är tillbaka i hetluften igen.

Nyberg klar som domare i fotbolls-EM

Herrlandslaget tog sig inte till fotbolls-EM i sommar, men en svensk domartrio får i alla fall göra resan till Tyskland. 35-årige huvuddomaren Glenn Nyberg är tillsammans med sina assisterande domare Andreas Söderkvist och Mahbod Beigi uttagna till EM, som inleds den 14 juni, skriver Aftonbladet.

Stark bästa svenska – nära OS efter majorsuccén

Maja Starks andraplats i årets första major, Chevron Championship, innebar samtidigt ett jättekliv mot OS i Paris. På världsrankningen klättrar Stark från 46:e till 28:e plats och hon är nu bästa svenska – precis före 29:an Linn Grant.

McDavid historisk – fem assist i målfesten

Det blev en målfest när Edmonton Oilers vann med 7–4 mot Los Angeles Kings i den första NHL-åttondelen – mycket tack vare Connor McDavid.