"Enorm potential i det här laget"

- 01/10/2008, 07:53 -

Arsene Wenger är lyrisk efter Arsenals målkalas i Champions League.

Arsenal var ute för att bevisa att chockförlusten mot Hull bara var en engångsgrej. Och som de gjorde det. Efter 4-0 mot Porto räknas Londonklubben återigen bland kandidaterna till mästartiteln.

– Vi kunde ha gjort ett par mål till men det viktigaste var att vinna och göra det på ett övertygande sätt. Exakt vad vi gjorde, sa Arsene Wenger på presskonferensen efter matchen.

Samarbetet mellan Robin van Persie and Emmanuel Adebayor var alldeles lysande och de båda anfallarna gjorde två mål vardera. Men planens dominant var ändå den lille spanjoren Cesc Fabregas som svarade för en utomordentlig insats matchen igenom.

–Fabregas var alldeles lysande, säger Wenger.

Förnedringen av Porto var exakt det styrkebesked Wenger ville ha efter debaclet mot Hull. Då ifrågasatte Wenger lagets mentala styrka. De unga Arsenalspelarna reagerade och nu råder det ingen tvekan om att årets upplaga av Arsenal är minst lika bra som tidigare.

– Laget mognar men vi måste vara disciplinerade, säger Wenger till AFP.

Portugiserna hade förutom en liten period i början av matchen inte mycket att sätta emot. Portos tränare Jesualdo Ferreira var självklart inte nöjd efteråt men hoppfull inför framtiden.

–Lag växer, likaså spelare. Vi kommer att få mer erfarenhet och lära oss från våra misstag. Men vi får inte glömma bort att Arsenal är ett fantastiskt lag, säger han till AFP.

Skrivet av: