Tränare mot spelare

Ferguson och Wenger ställs mot de gamla spelarna Keane och Ince i superduellerna.


Hull kom till Emirates stadium och överraskade hela världen. För Arsenal betydde det ett tre förlorade poäng i jakten på första bucklan sedan 2005. I idag ställs de mot ett annat förmodat bottengäng när de gästar Sunderland med tränaren Roy Keane. Keane och Arsenaltränaren Arsene Wenger känner varandra väl. De båda hade under Keanes dagar som Manchester Unitedkapten många duster vid sidan av planen. Och Keane glömmer inte lätt.

– Är Wenger hårdare än han ser ut? Utan tvekan är det så, säger irländaren till The Sun.

Wenger har återigen överraskat alla i fotbollseuropa. Han tvingades under sommaren släppa Alexander Hleb och Mathieu Flamini till Barcelona respektive Milan. Men fransmannen valde återigen att ersätta de rutinerade mittfältarna med ynglingar och Arsenal spelar som vanligt Europas vackraste fotboll. Trots att han har överlägset mer meriter som tränare är han inte sen att berömma Keane.

– Det är otroligt vad Roy har gjort i Sunderland. Man kunde redan när han var spelare se att han hade alla ingredienser att göra bra ifrån sig.

Wenger skrev på för Arsenal 1996 och omvandlade laget från "boring" till "scoring Arsenal". Därför vill han ännu inte ge Keane fullt erkännande.

– Man måste betygsätta en karriär efter en lång tid. En tränarkarriär är som ett maraton men Keane har egenskaperna för att bli en lysande tränare, säger han till klubbens hemsida.

Någon som däremot kan överträffa Wengers makalösa karriär är Sir Alex Ferguson som har vunnit allt som går att vinna och flera gånger om dessutom. Idag ställs hans Manchester United mot Blackburn. Årets Blackburn bossas av gamle storspelaren Paul Ince. Ince var en gång i tiden kapten i United och kommer ihåg konsekvenserna av en förlust. 40-åringen tror däremot att Ferguson har förändrats.

– Jag tror inte att han använder hårtorken lika mycket som tidigare, säger han till The Sun.

Hårtorken är Fergusons ökända utskällningsmetod där han står någon centimeter ifrån och skriker så håret flyger bakåt på spelaren. Men Ince hade förståelse för metoden.

– Under vår tid hade vi stora egon och karaktärer. "Fergie" kunde läxa upp oss och veta att han skulle få den respons han vill ha.

Igår bad Ferguson om ursäkt för att ha kallat Ince "fucking big-time Charlie" vilket kan översättat till att Ince tror att han mer än han är. Fergusons kommentarer sades efter att engelsmannen lämnat united och spelade för tillfället för Liverpool som besökte Old Trafford.

– Det var ett misstag från min sida. Jag tillät kameror i omklädningsrummet och det var fel, säger han.

Men skotten har gått vidare och ser fram emot mötet med sin gamle kapten.

– Han var likadan som spelare, bestämd och envis grabb. Han var en kämpe på plan och jag är inte överraskad alls att han tagit dessa egenskaper till tränaryrket.

I kväll får vi äntligen se om det var bättre förr eller om Premier Leagues nya grabbar kan ta över tronen.

Se händelsen som satte igång bråket mellan Keane och Wenger

Roy Keane var "captain fantastic"

Intervju med Paul Ince när han tog över Blackburn

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ännu en missad chans: "Känns tomt"

3 timmar sedan

Rödin: "En jäkla revansch"

3 timmar sedan
Kritiserade som ett gäng förlorare förra året. Nu är Brynäs ett vinnarlag igen – tillbaka till SHL. Det är en jäkla revansch, men vi har trott på det hela tiden, säger Brynässtjärnan Anton Rödin.

Arsenals uppvisning – 5–0 i derbyt mot Chelsea

3 timmar sedan
Snabb studs upp ur svackan – och fortsatt en utmanare i kampen om Premier League-titeln. Arsenal krossade Chelsea i Londonderbyt med 5–0.

Brynäs lycka – det händer nu

igår 22:18
Brynäs sejour i hockeyallsvenskan blev bara ettårig. De 13-faldiga svenska mästarna pallade pressen och var i slutändan överlägsna i kvalet. Här är fyra punkter kring Brynäs styrka i allsvenskan och utmaningarna i SHL:

Brynäs glädjekväll – tillbaka i SHL

igår 21:50
Efter exakt 13 månader är Brynäs tillbaka i SHL. Doldisen Oliver Tärnström, 21, sköt två mål när Brynäs besegrade Djurgården på bortaplan med 3–1. Och den klassiska klubben från Gävle är tillbaka efter 4–0 i matcher i finalserien.

Lamt Tre Kronor förlorade mot Finland

igår 20:36
Tre Kronor var alldeles för tamt i första perioden och Finland kunde därmed göra två matchavgörande mål i det tredje mötet av fyra. Vi kommer inte in i närkampsspelet och var långsamma, säger förbundskaptenen Sam Hallam.