Torsdag 27 Jan
Stockholm

Förbundet hotar stämma tidningen

Det franska landslaget vid VM 2010. Nu planerar förbundet att stämma tidningen som publicerade uppgifterna om de rasistiska kvoteringarna.
1 av 2
Det franska landslaget vid VM 2010. Nu planerar förbundet att stämma tidningen som publicerade uppgifterna om de rasistiska kvoteringarna. Foto: Luca Bruno / AP / SCANPIX
Förbundskaptenen Laurent Blanc utpekas som en av frontigurerna kring den rasistiska kvoteringen.
2 av 2
Förbundskaptenen Laurent Blanc utpekas som en av frontigurerna kring den rasistiska kvoteringen. Foto: Jacques Brinon / AP / SCANPIX

Nu hotar det franska fotbollförbundet att stämma tidningen som publicerade uppgifterna om rasistiska spelarkvoteringar.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

PARIS. Tidningen Mediapart gick ut med en djupgående artikel om att det franska fotbollförbundet har bestämt att införa kvoteringar i alla landslag och akademier från 12-13 års ålder. Målet är att minska svarta och muslimska spelare till 30 procent.

Nu rasar förbundet mot artikeln och hotar att stämma tidningen för sina anklagelser.

Frédéric Thiriez, ordförande i ligaförbundet, har meddelat att han kommer att stämma tidningen Mediapart för sina anklagelser. Men sportministern Chantal Jouanno tar en mer tillbakadragen ställning till anklagelserna.

– Rasism och diskriminering har ingen plats i sportens värld. Jag har förstått att förbundets ordförande Fernand Duchaussoy tänker inleda en undersökning och jag kommer självklart att följa den väldigt närgånget och noggrant, säger Jouanno i ett uttalande.

"Vi har bevis för alla våra anklagelser"

Mediapart själva skriver i en kommentar till artikeln att uppgifterna har tagits fram genom flera veckors grävande journalistik.

– Vi vill göra klart att vi självklart har bevis för alla våra anklagelser, säger reportrarna bakom storyn.

En av dem som, enligt artikeln, uppges vara frontfigurerna i kvoteringsplanerna är förbundskaptenen Laurent Blanc. Han förnekar att han är en av dem som dragit igång planerna, men han har inga planer på att stämma.

– Jag tänker inte stämma Mediapart, eftersom det skulle ge sajten alldeles för mycket uppmärksamhet, säger han i ett uttalande.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt

Helaustralisk dubbelfinal efter skrällen

Publicerades: 1 timme sedan

Kina uppmanar USA att "sluta lägga sig i" OS

Publicerades: 2 timmar sedan

IOK träffar försvunna tennisspelaren under OS

Publicerades: 2 timmar sedan

Experten om OS-risken: "Kan bli en sorg"

Publicerades: idag 05:35

Ishockey-NHL

Publicerades: idag 05:00

Markström höll nollan i Calgarys rekordmatch

Publicerades: idag 05:00