Romelu Lukaku har länge setts som "nästa Didier Drogba".
1 av 3
Romelu Lukaku har länge setts som "nästa Didier Drogba". - Foto: Yves Logghe / AP
Affären ser ut att bli billigare än vad Anderlecht velat, något som säkert glädjer Roman Abramovitj som får tio miljoner pund över att lägga på annat.
2 av 3
Affären ser ut att bli billigare än vad Anderlecht velat, något som säkert glädjer Roman Abramovitj som får tio miljoner pund över att lägga på annat. - Foto: Anja Niedringhaus / AP
Tillsammans med Lukaku är Eden Hazard, i rött, mest eftertraktad av alla belgiska talanger.
3 av 3
Tillsammans med Lukaku är Eden Hazard, i rött, mest eftertraktad av alla belgiska talanger. - Foto: Claude Paris / AP

"Nye Drogba" på väg till Chelsea

Abramovitj ska locka den belgiske supertalangen Romelu Lukaku till Stamford Bridge.


Andra belgiska anfallstalanger

Eden Hazard, 20, Lille

Den allra största stjärnan i de franska mästarna. Jagas av i stort sett alla storklubbar under sommaren. Har redan gjort 19 landskamper man är ännu mållös. Håller dock till på högerkanten i ett tremanna-anfall både i klubb- och landslag.

Nacer Chadli, 21, FC Twente

Frisparksspecialist med marockanskt ursprung som slog igenom direkt i holländska ligatvåan Twente under säsongen. Valde mellan Marocko och Belgien men debuterade för de senare i februari mot Finland.

Jelle Vossen, 22, Genk

Genks bäste målskytt när laget vann ligan för första gången sedan 2002. Gjorde 20 mål på 37 matcher. Har slagit igenom i landslaget tillsammans med lagkompisen Marvin Ogunjimi.

LONDON. Nej, det är inte AIK:s Teteh Bangura som är på väg till den engelska ligatvåan, även om han också kallats för "den nye Drogba" i engelsk press.

Det är den 18-årige jätten (191 centimeter lång, 93 kilo tung) Romelu Lukaku från belgiska Anderlecht som är den som, kanske mer rättmätigt än Bangura, klassas som Didier Drogbas ersättare i Chelsea.

Lukaku har gått ut med att han ser sin framtid och därför ska prislappen ha sjunkit för Anderlecht. De hoppades få ut cirka 30 miljoner pund för honom men kan nu få nöja sig med 20 miljoner Chelsea miljardärryss Roman Abramovitj, uppger Daily Mail.

 

Öppnar för att den riktige Drogba lämnar

Enligt uppgifter ska övergången vara klar till efter Belgiens landskamp mot Turkiet den 3 juni. Lukaku har trots sin ringa ålder redan slagit igenom i A-landslaget och gjort två mål på åtta matcher.

I Anderlecht har han ett målsnitt på nästan ett halvt mål per match. Förra säsongen vann han den belgiska skytteligan, dock på "bara" 15 mål.

Om Lukaku ansluter till Chelsea lär det inte dröja länge innan ivorianen Didier Drogba lämnar klubben. Han kan vara på väg till sin gamle tränare José Mourinho i Real Madrid men han kan också bli anfallskollega med Johan Elmander i Galatasaray.

/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Raymond hjälte i strid om NHL- slutspel

3 timmar sedan

"Svennis" vädjan: Ge Tomasson tid

idag 05:46
Sveriges nye förbundskapten har fått en skakig start. Sveriges mest kände fotbollstränare gillar hans filosofi – och har en önskan. Jag hoppas att vi inte dömer ut honom alldeles för tidigt, säger Sven-Göran Eriksson om Jon Dahl Tomasson.

Palmers snabba hattrick – avgjorde mot Everton

idag 01:06
Cole Palmer bjöd på stor show i Chelseas hemmaseger, 6–0, mot Everton.

Ny seger – Malmö upp i topp

igår 21:10
Tredje raka segern och hela 11–1 i målskillnad. Malmö FF har fått en kanonstart på allsvenskan. Det är en stabil match, vi åker hit och vinner med 4–0, säger Sebastian Nanasi efter mötet med Värnamo

Första segern för Häcken – efter målfest

igår 20:54
Säsongens första seger (4–3) i fotbollsallsvenskan är ett faktum för Häcken, efter ett målrikt och svängigt möte med Brommapojkarna på måndagen. Vi tar tre poäng, det är hur viktigt som helst, säger målskytten Julius Lindberg i Discovery+.

Ymers vändning – ser ut att göra comeback

igår 15:30
Svenske tennisspelaren Mikael Ymer ser ut att sikta på en comeback. 25-åringen antyder att han satsar vidare när hans avstängning – efter brott mot dopningsregler – går ut i början av nästa år.