Bojan Djordjic är helt klar för Blackpool.
1 av 2
Bojan Djordjic är helt klar för Blackpool. - Foto: BJÖRN LINDGREN/SCANPIX
2 av 2
- Foto: ADAM IHSE/SCANPIX

Nyheter24 avslöjar: Bojan helt klar för Blackpool

Bojan Djordjic återvänder till England.


Bojans berg och dalbana

Bojan Djordjic inledde karriären i Brommapojkarna innan han som 16-åring flyttade till Manchester United.

Efter en framgångsrik första tid i storklubben började Bojan röra på sig och lånades ut till Sheffield United, Århus och Röda Stjärnan, innan han till slut gick till Glasgow Rangers.

Fem matcher senare släpptes han dock till Ian Holloways Plymouth. Men skador satte stopp för mittfältaren och han återvände i stället till den enda tänkbara klubben i Sverige - AIK. När Alex Miller sedan tog över Gnaget slussades Djordjic vidare till ungerska Videoton. Flyttlasset gick sen vidare till Blackpool. Efter ett bråk med tränaren hamnade han i Antwerpen, men även där uteblev lyckan och nu är han på klubbjakt igen. 

Vill du bli Nyheter24:s EM-reporter?

På Nextinfootball.se kan du tävla och vinna jobbet.

Kör igång direkt!

BLACKPOOL/STOCKHOLM. Han går från att vara bänknötare i Videoton till att återförenas med sin gamle tränare Ian Holloway. Nu kan Nyheter24 avslöja att Bojan Djordjic är helt klar för Blackpool.

– Han är klar. Han har redan skrivit på kontraktet, och den enda anledningen för att det har dragit ut på tiden beror på att folk har varit på semester, säger en källa med väldigt god insyn till Nyheter24.

För så sent som en vecka sedan köptes den förre AIK-mittfältaren ut från sitt kontrakt med Videoton. Ett lag där han gick från att jämföras med Roberto Baggio, till att få värma bänken tillsammans med Martin Mutumba.

Nu står det alltså klart att 29-åringen kommer få spela tillsammans med tränaren som en gång i tiden värvade honom till Plymouth.

Spelaren själv är förtegen, men menar ändå att han är smickrad över intresset från England.

– Det är klart att man blir glad när en klubb som precis har åkt ut ur Premier League är intresserade, säger han till Nyheter24 och fortsätter:

– Jag menar, de gjorde 55 mål förra säsongen och visade att de försökte spela bra fotboll i deras första säsong i Premier League på väldigt länge. Något som inte många nykomlingar vågar göra.

Övergången väntas bli offentlig antingen under torsdagen eller fredagen, menar Nyheter24:s källa.

AIK
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

3 timmar sedan

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

igår 20:40
Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

igår 17:40
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.