David Elm, här med tränaren Magnus Haglund, satte två baljor för sitt Elfsborg. - Foto: Victor Lundberg / SCANPIX

Elfsborg: Oscar Hiljemark, David Elm (2), Johan Larsson.

Gula kort
Fola Esch: Joël Kitenge, Walder Amado, Jakob Dallevedove.

Domare: Valeri Velichko, Vitryssland.

Publik: 2 109

BORÅS. Elfsborg seglar mot nästa omgång i Europa League efter att ha krossat Luxemburg-laget Fola Esch på hemmaplan med 4-0.

David Elm lyckades göra lika många mål i matchen som han gjort hittills i allsvenskan, nämligen två.

Målkalaset för den allsvenska tvåan började dock redan i den femte minuten när unge mittfältaren Oscar Hiljemark petade in bollen efter en hörna.

Elms första kom efter 24 spelade minuter och i den 35:e minuten gjorde Johan Larsson 3-0. På stopptid i den andra halvleken fastställde Elm slutresultatet, mellan benen på den Fola Eschs målvakt Alija Besic.

Det ska mycket till för att det inte ska bli Elfsborg som ställs mot litauiska Suduva Marijampole i den andra kvalomgången.