Arteta borta hela säsongen

Evertons skadeproblem skjuter i höjden. Stjärnan Mikel Artetas korsband av.


Yakubu Ayegbeni skadade sig i november och är borta hela säsongen. Nuno Valente har varit otillgänglig sedan augusti och James Vaughan har opererat sitt ena knä. Som grädde på moset är Louis Saha, Steven Pienaar och Leon Osman småskadade, så ni förstår hur läget är i Everton för tillfället. På söndagen drabbades dock laget av det kanske hårdaste beskedet. Lagets stjärna Mikel Arteta blir borta resten av säsongen.

Efter bara tre minuter av ligamatchen mot Newcastle skadades Arteta och fick bäras ut på bår. På sjukhuset bekräftdes det som fotbollsspelare befarar mest av allt: korsbandet var av. Detta bekräftas av klubben enligt Guardian.

26-åringen ska dock vara glad för att han inte utsattes av det som lagkamraten Victor Anichebe fick uppleva. Nigerianen bör vara evigt tacksam för att hans fotbollskarriär inte tog slut i går. På rent Roy Keane-mannér hoppade Newcastles Kevin Nolan, i samband med en närkamp, in dubbelfotad på Anichebe vars ben lika gärna kunde gått av. Mirakulöst nog kunde han ändå ta sig ut självmant från planen.

Matchen slutade 0-0 och Everton ligger alltjämt sexa i tabellen, fyra poäng efter Arsenal.

Mikel Arteta - något för de större klubbarna?

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!