Hiddink: "Bara den här säsongen"

- 20/02/2009, 12:03 -

Guus Hiddink kommer inte förlänga kontraktet med Chelsea. Prioriterar Ryssland.

I morgon, lördag, gör Guus Hiddink debut som tränare i Chelsea. Med tanke på vad han har åstadkommit med Sydkorea, Australien och Ryssland som förbundskapten vore det ingen skräll om han går och vinner Champions League med Londonklubben. Men oavsett framgång i vår finns det ingen chans att han är kvar i höst.

– Jag kommer hjälpa till den här säsongen ut, bara den här säsongen ut, sade Hiddink på en presskonferens enligt eurosport.yahoo.com.

Holländaren har sagt att han ställer upp på tränarjobbet enbart för att göra sin vän, Chelseas ägare, Roman Abramovitj en tjänst. Men till den kommande säsongen måste laget hitta en annan coach. Hiddink är nämligen fast besluten att prioritera och återvända till jobbet som förbundskapten för det ryska landslaget, som han så succéartat ledde under sommarens EM.

– Jag har en heltidsförpliktelse hos det ryska förbundet som jag kommer fullfölja. Jag åker tillbaka i mars och i slutet av maj, säger Hiddink, och tänker på de VM-kvalmatcher Ryssland spelar mot Azerbajdzjan, Liechtenstein och Finland under våren.

Guus Hiddink tog över Chelsea efter den sparkade brasilianaren Luiz Felipe Scolari.

Aston Villa - Chelsea, lördag 13:45

Vad kan Hiddink tillföra Chelsea?

Skrivet av: