Tacka Mourinho, United!

- 23/02/2009, 10:37 -

Intertränaren hävdar att Manchester Uniteds storhet beror på honom.

Är man "the special one" så är man. Inför tisdagskvällens stormöte mellan José Mourinhos Inter och Manchester United hävar portugisen att motståndarna inte skulle vara där de är nu utan honom. Hans framgångar i Chelsea tvingade United till utveckling.

– När jag var i England var Chelsea det bästa laget mellan 2004 och 2006. Därför vann vi två raka ligatitlar. Manchester United insåg då att de behövde bli bättre för att vinna, och det gjorde de under min tredje säsong. De är garanterat ett bättre lag nu än när jag var i England, säger den specielle enligt The Sun.

Summa sumarun: Alla Unitedfans borde tacka José Mourinho för lagets framgångar den senaste tiden.

När Champions League på tisdagen går in i slutspelsfasen står Mourinho inför en av sina största matcher någonsin. Han ska leda Inter till bucklan de så desperat strävar efter. Om avancemang i Champions League uteblir blir säsongen ännu ett "mellanår" för italienarna. Det kan inte ytterligare en Serie A-titel ändra på. För att vara de största måste man också vinna det största.

– Det här är den största utmaningen i karriären. Champions League är så viktigt för Inter eftersom de inte har vunnit cupen på nästan 50 år, säger portugisen.

Oavsett vinst eller förlust hoppas han på en fortsatt god relation till antagonisten Sir Alex Ferguson, men först ska de båda genierna mötas i något av hjärnornas kamp. Den som kan lösa följande ekvation har goda möjligheter att ta hem den första duellen.

Hur stoppar man världens bästa spelare?

Cristiano Ronaldo är en toppspelare. Det är omöjligt att hindra en så bra spelare, precis som Sir Alex kommer komma underfund med när det gäller Ibrahimovic, säger Mourinho.

Bara att börja räkna ner. Om sisådär 34 timmar startar kriget.

Mourinho sjunger för sina spelare i Chelsea

Skrivet av: