Tacka Mourinho, United!

Intertränaren hävdar att Manchester Uniteds storhet beror på honom.


Är man "the special one" så är man. Inför tisdagskvällens stormöte mellan José Mourinhos Inter och Manchester United hävar portugisen att motståndarna inte skulle vara där de är nu utan honom. Hans framgångar i Chelsea tvingade United till utveckling.

– När jag var i England var Chelsea det bästa laget mellan 2004 och 2006. Därför vann vi två raka ligatitlar. Manchester United insåg då att de behövde bli bättre för att vinna, och det gjorde de under min tredje säsong. De är garanterat ett bättre lag nu än när jag var i England, säger den specielle enligt The Sun.

Summa sumarun: Alla Unitedfans borde tacka José Mourinho för lagets framgångar den senaste tiden.

När Champions League på tisdagen går in i slutspelsfasen står Mourinho inför en av sina största matcher någonsin. Han ska leda Inter till bucklan de så desperat strävar efter. Om avancemang i Champions League uteblir blir säsongen ännu ett "mellanår" för italienarna. Det kan inte ytterligare en Serie A-titel ändra på. För att vara de största måste man också vinna det största.

– Det här är den största utmaningen i karriären. Champions League är så viktigt för Inter eftersom de inte har vunnit cupen på nästan 50 år, säger portugisen.

Oavsett vinst eller förlust hoppas han på en fortsatt god relation till antagonisten Sir Alex Ferguson, men först ska de båda genierna mötas i något av hjärnornas kamp. Den som kan lösa följande ekvation har goda möjligheter att ta hem den första duellen.

Hur stoppar man världens bästa spelare?

Cristiano Ronaldo är en toppspelare. Det är omöjligt att hindra en så bra spelare, precis som Sir Alex kommer komma underfund med när det gäller Ibrahimovic, säger Mourinho.

Bara att börja räkna ner. Om sisådär 34 timmar startar kriget.

Mourinho sjunger för sina spelare i Chelsea

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Guide: Allt du behöver veta inför SM-finalerna

Så mycket kostar det att se allsvensk fotboll

1 timme sedan
Discovery+ och Eurosport förs samman med HBO Max och bildar den nya strömningstjänsten Max. Den som vill se allsvensk fotboll och allt från OS i sommar behöver köpa abonnemang. Det billigaste alternativet kostar 349 kronor i månaden.

Allt om Alexander Isak: Familj, klubbar, lön och mål

1 timme sedan
Alexander slog igenom med dunder och brak i allsvenska AIK. Sedan dess har han representerat flera europeiska klubbar. Nyheter24 har tagit en närmare titt på vad svenskarna googlar mest om fotbollsstjärnan.

Hurtig borta hela säsongen av "personliga skäl"

1 timme sedan
Svenska landslagsstjärnan Lina Hurtig missar resten av säsongen. Det beskedet ger Arsenals tränare Jonas Eidevall. Hon är fortfarande borta av personliga skäl och vi måste respektera det, säger han.

Catch Me Nots succé tar Fredricson närmare Paris

2 timmar sedan
Henrik von Eckermann leder världscupfinalen inför lördagens avgörande. Det är inte det minsta överraskande. Däremot att Peder Fredricson är hack i häl – på en 18-åring som är i något av sitt livs form.

Duplantis OS-plan – avstår klassisk tävling

idag 11:34
Säsongens stora mål: Försvara OS-guldet i Paris. På vägen dit väljer Armand Duplantis bort Oslo för Ostrava – och börjar säsongen i Xiamen. Det är första gången som jag tävlar i Kina, det är supercoolt och arenan känns overklig, säger stjärnan inför Diamond League-premiären.