Torsdag 16 Sep
Stockholm

Häckens målkung: "Jag vill lämna nu"

1 av 2
2 av 2

Målkungen vill bort från allsvenskan.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Skytteligaledare

Mathias Ranegie har vid skrivande stund mäktat med hela 14 mål på 15 matcher under den allsvenska säsongen 2011. Ohc för att göra bedriften än mer talande, har Häckenanfallaren inte satt en enda balja från elvameterspunkten.

HISINGEN. Bara ett mirakel kan få Mathias Ranegie att stanna kvar i Häcken efter sommaren. Den svenske målkungen har bestämt sig sedan länge att det är dags att lämna Hisingenklubben och testa vingarna i Europa ännu en gång.

– Nu blickar jag bara framåt och vi får se vad som händer, men det skulle vara kul att komma utomlands, säger anfallaren, som vet precis vilken liga som skulle passa honom bäst, till Nyheter24.

Och det är inte tyska Bundesliga, som det tidigare har ryktats om.

– Jag har inte någon drömliga, inte på det viset. Det finns många bra ligor och många bra länder. Men jag tror att jag funkar i England, där är det lite mer fysiskt spel. Samtidigt är alla andra också väldigt fysiska, så jag kanske bara skulle bli en i mängden.

Har du sagt till Häcken att du vill lämna?

– Ja, självklart har jag pratat med Häcken. De vet att jag vill lämna. Men jag inte göra så mycket mer än bara spela fotboll. Tyvärr är det inte jag som styr, men sen kan jag visserligen påverka saker och ting med mina prestationer, säger han uppgivet och fortsätter:

– Och de är öppna för att sälja mig - så länge summan är rätt.

Men om några bud har ramlat in vill inte klubbens sportchef Sonny Karlsson kommentera när Nyheter24 når honom. Faktum är att han, tillsammans med resten av klubbledningen, har bestämt sig för att lägga locket på när det gäller Ranegies framtid.

– Vi har slutat prata om Mathias, eftersom det har varit så mycket spekuationer kring honom. Vi bestämde det här för en vecka sedan ungefär, säger Karlsson.

Han fortsätter:

– Jag förstår varför många frågar om honom. Han har varit bra och gjort en jädrans många mål, men vi kan inte fortsätta prata om spekulationer.

Vilken klubb den 26-årige Ranegie hamnar i efter sommaren återstår att se. Det har ryktats om att både Sven-Göran Erikssons Leicester och tyska Wolfburg ska vara intresserade. Men en sak är säker: Ranegie vill bort.

– Jag har sagt att jag vill lämna, säger han.

Kommentera
Kopiera länk
Dela