Ryktesförföljda Nordin Gerzic lyckades inte göra något mål på torsdagen, liksom resten av hans lag.
1 av 2
Ryktesförföljda Nordin Gerzic lyckades inte göra något mål på torsdagen, liksom resten av hans lag. - Foto: Bildbyrån
Mathias Ranégie blev matchens enda målskytt när han slog in en straff mot FC Honka.
2 av 2
Mathias Ranégie blev matchens enda målskytt när han slog in en straff mot FC Honka. - Foto: Andreas Hillergren/SCANPIX

Brist på mål i Europa League

De svenska lagen och dess motståndare bjöd inte direkt på några målfester i kvällens Europa League-matcher. Häcken och Elfsborg har ändå bra utgångslägen inför returerna.


Matchfakta

Örebro SK - FK Sarajevo

Gula kort
Örebro: Magnus Wikström, Patrik Haginge, Kushtim Lushtaku.
Sarajevo: Vucina Scepanovic, Amer Dupovac, Zoran Belosevic.

Domare: Jérome Efong Nzolo, Belgien.

BK Häcken - FC Honka

Målskyttar
Häcken: Mathias Ranégie

Gula kort
Honka: Tapio Heikkilä, Rasmus Schüller.

Domare: David Fernández Borbalán, Spanien.

Suduva Marijampole - IF Elfsborg

Målskyttar
Elfsborg: James Keene.

Gula kort
Suduva: Tadas Eliosius, Valdemar Borovskij.
Elfsborg: Andreas Klarström, James Keene.

Domare: Alexander Kostadinov, Bulgarien.

HALMSTAD. Häcken fick ett bra utgångsläge med sig till returen på bortaplan mot finska Honka, trots att laget fick spela på Örjans Vall i Halmstad eftersom Rambergsvallen inte uppfyller UEFA:s regelverk och de fick nej från både Nya och Gamla Ullevi. Allsvenskans skyttekung Mathias Ranégie slog in en straff efter 36 minuter. Detta efter att han själv dragits ned av backen Roope Heilala.

I övrigt var det en jämn match där lagen delade på både målchanser och hörnor. Häcken, som bytte ut både John Chibuike och René Makondele i den andra halvleken, lyckades dock hålla undan och kan spela på resultatet i returen.

Mållöst i Örebro - tuff retur att vänta

ÖREBRO. För Örebro SK väntar en tuff bortamatch i Bosnien efter att FK Sarajevo lyckats få med sig 0-0 från Behrn Arena. En ganska händelös match där hemmalaget hade stora problem med att förvalta sina hörnor. Trots åtta stycken blev det inget mål och totalt hade båda lagen fem skott mot mål - tillsammans.

Det var annars en ganska ful match med väldigt mycket frisparkar och fem gula kort, tre till bosnierna, två till Örebro (mittbackarna Patrik Haginge och Magnus Wikström).

Vilar Nilsson och Hult - Svensson tillbaka

BORÅS. Det såg ut att bli en 1-0-seger för Elfsborg borta mot litauiska Suduva Marijampole efter James Keenes mål. Engelsmannen som för ovanlighetens skull spelade från start. Men i den 88:e minuten kvitterade inhopparen Ricardas Beniusis för hemmalaget. Trots allt är 1-1 ett bra läge för Boråslaget inför returen på hemmaplan.

Tränaren Magnus Haglund valde att vila både Lasse Nilsson och Niklas Hult från startelvan, men den förstnämnde fick komma in i mitten av den andra halvleken. Lagkaptenen Anders Svensson, som vilades i den senaste Europa League-matchen, spelade dock från start.

/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hon är hockeystjärnan Niklas Hjalmarssons kända exfru

Världens bästa innebandyspelare stannar i Umeå

Världens bästa innebandytvillingar – Oona och Veera Kauppi – förlänger med SSL-laget Thorengruppen. Finländskorna stannar i Umeå till 2026.

Så tycker fotbollsfansen om VAR

idag 07:16
Närmare hälften – 48 procent – av de som följer fotbollsallsvenskan kontinuerligt eller till och från är ganska eller mycket positiva till att införa VAR. Det visar en undersökning gjort av Verian, på uppdrag av TV4 och Fotbollskanalen. 27 procent av de tillfrågade är dock ganska eller mycket negativa.

Löftet till Bergvall: "Ska finnas där för honom"

idag 06:32
Tolv allsvenska matcher och en cupfinal mot Malmö FF återstår av tiden i Djurgården. Sedan bär det av till London och Tottenham för Lucas Bergvall, 18. Där ställer sig gärna Dejan Kulusevski i välkomstkommittén. Jag har aldrig haft en svensk lagkamrat så det ska bli otroligt kul att vara där och finnas för honom, säger han.

Allsvenskan: Fem unga talanger att hålla koll på

idag 06:30
Vilka slår igenom och får rubrikerna? Vilka nyförvärv blir lyckade? Flopparna? Vilka unga spelare tar den 100:e allsvenska säsongen med storm?

Boston missade chans att säkra slutspel

idag 03:52
Boston behövde "bara" ta en poäng i matchen mot Tampa Bay för att som andra lag för säsongen säkra en plats i Stanley Cup-slutspelet.