Middlesbrough ber fansen att hålla käft

Klubbledningen tycker att det är irriterande att fansen står upp och sjunger hela tiden.


Englands läktarkultur urvattnas allt mer då rika asiater tar över platserna som de riktiga fansen inte längre har råd att behålla. "Money talks som det kallas". Fler tysta japaner, fler pengarullar till ägarna. I helgens Premier Leaguematch hemma mot Wigan fick Middlesbroughs fans ett brev med flera önskemål från krisklubbens ledning. Brevet var chockerande. Klubbledningen önskade att fansen skulle vara tysta och sitta ner under matcherna.

Anledningen? Flera åskådare har klagat på att ett ständigt ljud kommer från fansläktaren. Vad detta ljud är? Det är de stackars Middlesbroughfansens sånger om lojalitet och hjärta för en klubb som inte vunnit på hela 14 matcher. Nu slår fansen tillbaka. Man har skapat en Facebookgrupp där man kräver att huvuden ska rulla.

"Sitt ner och var tysta"

I brevet som signerades av klubbens säkerhetschef Sue Watson finns det flera punkter där fansen kan bli bättre på för att främja en, enligt klubbledningen, framgångsrik läktarkultur.

"Jag har ständigt nya klagomål om att våra egna fans envisas med att stå upp under matcherna samtidigt som man aldrig slutar att skapa ett bankande ljud längre upp i läktaren".

"Snälla sluta med det. Gör så mycket ljud ni vill när laget gör mål, men detta ständiga ljud håller på att göra vissa fans rasande".

Sue Watsons uppmaning tolkas som att fansen ska hålla käften, sitta ner och njuta av fotbollen. Man får endast sjunga och ställa till med oreda när Middlesbrough gör mål. Men med tanke på att Middlesbrough inte gjort mål på hela fem matcher så betyder det att fansen lika gärna kan sitta hemma och följa krisklubbens matcher på teve. Inte för att man kommer att göra det. Istället kräver man Watsons avgång - genast.

"Ska de ge oss regianvisningar?"

Säsongbiljettinnehavaren Andrew Leigh, 45, säger så här till The Sun:

– Fotboll är en passionerande sport. Ska de ge oss regianvisningar, exakta tider att sjunga och inte sjunga?

– Med tanke på att vi är näst sist i ligan så tycker man att klubben skulle vilja att vi stöttade laget ännu mer.

I en nyskapad Facebookgrupp kan medlemmar skriva under ett brev där man kräver Watsons avgång. Det står bland annat så här:

– Brevet är fullständigt skamligt. Vreden och avskyn det skapat visar vilken PR-katastrof det egentligen är.

Nu har klubbens ledning gjort en pudel och säger att allt har missuppfattats.

– Vi förstår det gemensamma motståndet och att brevet kan ha missuppfattats. Vi ber om ursäkt, säger klubbdirektören Neil Bausor.

Detta är numera förbjudet i Middlesbrough

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!