Hur ska hundratals Malmösupportrar ha en chans mot tiotusentals skottar?
1 av 3
Hur ska hundratals Malmösupportrar ha en chans mot tiotusentals skottar? - Foto: Bildbyrån
MFF Supports Ola Solér meddelar att man inte lyckats sälja ens en tredjedel av de biljetter man blivit tilldelade.
2 av 3
MFF Supports Ola Solér meddelar att man inte lyckats sälja ens en tredjedel av de biljetter man blivit tilldelade. - Foto: OLA TORKELSSON / SCANPIX
Inte första gången MFF möter Rangers. Här kämpar Mathias Concha och Daniel Majstorovic mot Tore André Flo i en träningsmatch 2001.
3 av 3
Inte första gången MFF möter Rangers. Här kämpar Mathias Concha och Daniel Majstorovic mot Tore André Flo i en träningsmatch 2001. - Foto: Drago Prvulovic/SCANPIX

Drömmatch - då sviker fansen Malmö

När Malmö ställs mot Glasgow Rangers får de stöd av cirka 400 svenska supportrar - trots att de tilldelats 1 500 biljetter.


Förhållningsregler

Malmö FF och MFF Support går inför matchen ut med ett antal förhållningsregler som de fått från den skotska storklubben.

- Inga flaggor med teleskoppinnar är tillåtna
- Ingen alkoholförsäljning på Ibrox
- Tuff nykterhetskontroll vid entréerna
- Rökning förbjuden
- Inga flaskor eller burkar tillåtna

GLASGOW. Malmö FF får inget stort publikstöd när de ska försöka ta med sig ett bra resultat hem från Champions League-kvalmatchen mot Glasgow Rangers på tisdagen.

– Vi har ett chartrat plan med 115 personer, och jag skulle gissa att vi totalt hamnar på 400, säger MFF Supports ordförande Ola Solér som redan är på plats i Skottland.

"Vet inte om någon checkat in trumman"

Glasgow Rangers räknar med en publiksiffra på runt 40 000 personer och skåningarna kommer således vara en ytterst liten minoritet. Något som skulle kunna öka deras chanser att höras är trumman som är med på hemmamatcherna.

– Jag tror inte den är med, och jag vet inte om den behövs när vi är så få. Men jag vet som sagt inte om någon checkat in den, säger Solér.

Ska inte lägga sig i den skotska rivaliteten

Som Nyheter24 tidigare rapporterat kommer MFF-supportrarna att ladda upp inför matchen på en Celticpub. Detta eftersom inga pubar i Glasgow släpper in personer med lagkläder, utom just pubarna som förknippas med Celtic eller Rangers.

– Vi ska inte lägga oss i rivaliteten mellan dem, säger Ola Solér.

Vissa klädesmärken som är populära bland fotbollssupportrar har Storbritanniens flagga "Union Jack" som motiv, något som lär reta upp en Celticfantast. Men MFF Support-ordföranden är inte orolig.

– Vi har inte gått ut med något om det. Det får folk förstå själva, annars är man inte speciellt begåvad, säger han.

På tisdagen klockan 20.45 är det avspark på Ibrox Stadium i Glasgow. En vecka senare avgörs det hela på Swedbank Stadion i Malmö.

/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hedman: "Tillbaka på nivån där jag hör hemma"

Testades positivt för dopning – tävlade i OS ändå

1 timme sedan
23 kinesiska simmare testades positivt för dopning – men fick ändå fortsätta tävla. 13 av dessa deltog senare vid OS i Tokyo 2021 och vann bland annat tre guldmedaljer. Det avslöjar Daily Telegraph, New York Times och ARD under lördagen.

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

idag 06:02
Verstappen tog hem segern före Mercedesföraren Lewis Hamilton och stallkollegan från Red Bull, Sergio Perez. Han utökar därmed sin ledning i F1-kampen totalt.

Stark högt upp i Texas

idag 04:38
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.