Gladare miner i kväll för Stephen Whittaker och hans lagkamrater?
1 av 3
Gladare miner i kväll för Stephen Whittaker och hans lagkamrater? - Foto: Bildbyrån
Nikica Jelavic gjorde en riktigt bra första säsong i Rangers.
2 av 3
Nikica Jelavic gjorde en riktigt bra första säsong i Rangers. - Foto: Bildbyrån
Steven Naismith höjer pokalen mot skyn efter Rangers ligaseger i våras.
3 av 3
Steven Naismith höjer pokalen mot skyn efter Rangers ligaseger i våras. - Foto: Bildbyrån

Så är era mardrömsmotståndare, MFF

De skotska ligamästarna är en mardrömslottning för det himmelsblåa allsvenska mittenlaget.


Startelvan mot Hearts

Allan MacGregor

Steven Whittaker
Kirk Broadfott
Madjid Bougherra
Sasa Papac

Stephen Davis
Maurice Edu
Lee McCulloch
Juanma Ortiz

Steven Naismith
Nikica Jelavic

GLASGOW. På tisdagen är det dags för rond ett i mötet mellan Glasgow Rangers och Malmö FF i Champions Leagues tredje kvalomgång. De skotska ligamästarna är inte direkt stjärnspäckade men om man jämför med MFF:s trupp är det ett starkt lag de kan ställa på benen.

Anfallaren Steven Naismith lär ständigt skapa hot mot skåningarnas backlinje tillsammans med fjolårets succéman, kroaten Nikica Jelavic. Han gjorde 16 mål på 24 matcher 2010, sitt första år i klubben.

Legendaren McCoist har värvat friskt

På mittfältet styr amerikanen Maurice Edu och längst bak är det duktige målvakten Allan MacGregor som ska hålla tätt mot Daniel Larsson och Agon Mehmeti.

Rangers och nye tränaren tillika anfallslegendaren Ally McCoist (355 mål för klubben) är just nu på värvningsjakt och har redan gjort klart med flera spelare.

Vänsterbacken Lee Wallace, spanske mittfältaren Juanma Ortiz, Palermos rumänske jättemittback Dorin Goian och Örebros Alejandro Bedoya är alla klara för klubben. Det lär dock bara vara de två förstnämnda som har chans på spel i tisdagens match, om han lyckas peta bosniern Sasa Papac.

Svag försäsong och premiär

De skotska mästarna gick på en nit i premiären hemma mot Hearts när de bara fick 1-1 efter att Naismith kvitterat i den andra halvleken.

På försäsongen har det inte heller gått speciellt bra. De blev nollade i förlustmatcherna mot tyska amatörlaget Sportfreunde Lotte samt de större tyska lagen Bochum och Bayer Leverkusen. Sedan blev det dock segrar mot nordirländska Linfield och engelska nydegraderade Blackpool.

Klockan 20.45 gör Malmö entré på anrika Ibrox Stadium som byggdes redan 1899 och sedan renoverats ett antal gånger. Där har Rangers tagit 53 ligatitlar. Det är verkligen ingen enkel uppgift de svenska mästarna har framför sig.

Matchen tevesänds inte men Sydsvenskan kommer att visa den på sin hemsida.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!