Söndag 25 Jul
Stockholm

Svåra bortamatcher för Elfsborg och Häcken

Ska han till exempel vila Lasse Nilsson till matchen mot AIK?
1 av 2
Ska han till exempel vila Lasse Nilsson till matchen mot AIK?. Foto: ADAM IHSE / SCANPIX
Mathias Ranégie är Häckens hopp mot Nacional.
2 av 2
Mathias Ranégie är Häckens hopp mot Nacional. Foto: Pontus Ferneman/BILDBYRÅN

På torsdagskvällen tar sig Elfsborg an norska Ålesund i Norge medan BK Häcken far till Portugal för möte med Nacional.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Storlagen kliver in

Flera av Europa Leagues största lag kliver i och med den tredje kvalomgången in i turneringen. Här är några exempel:

Röda Stjärnan
Rennes
Red Bull Salzburg
Young Boys
Fulham
AZ Alkmaar
Club Brügge
Stoke
Atlético Madrid
Palermo

ÅLESUND. På söndag möter Elfsborg toppkonkurrenten AIK i en uppsnackad match på Råsunda. Frågan är dock om och i så fall vilka spelare tränaren Magnus Haglund vågar vila i kvällens Europa League-möte med Ålesund på bortaplan.

Kanske kan Amadou Jawo, som kräver mer speltid omgående, få chansen om Lasse Nilsson vilas? Eller blir det engelsmannen James Keene som får kliva in? Någon ny får dock chansen eftersom David Elm saknas på grund av hjärnskakning.

Två svenskar i laget

Ålesund tappade sin lagkapten Johan Arneng till Syrianska och sin målvakt Anders Lindegaard till självaste Manchester United inför säsongen.

In kom bland andra svenske målvakten Jonas Sandqvist (före detta Landskrona och Malmö). I laget spelar även förre AIK-backen Daniel Arnefjord.

De har slagit ut skotska Motherwell, walesiska Neath och ungerska Ferencvaros. Laget placerar sig i mitten av norska Tippeligan.

Portugisiska ligasexan för Häcken

MADEIRA. Häcken, som seglar upp mot toppen av den allsvenska tabellen, beger sig till den portugisiska ön Madeira för möte med Nacional.

Portugiserna har inga spelare som är speciellt kända för en svensk publik men som vanligt när det gäller den portugisiska ligan består halva laget av brassar. De slutade sexa i ligan i våras och var i Europa Leagues gruppspel så sent som 2009/2010.

"Man blir lite stel"

Häcken får ta en ganska lång och krokig färdväg till ön, något som kan sitta i benen när spelarna sedan ska kliva ut på planen.

– Man blir lite stel efter en så lång resa men värmen ska nog mjuka upp oss lite, säger lagets skyttekung Mathias Ranégie till klubbens hemsida.

Ska Häcken kunna göra det isländska FH misslyckades och slå ut Nacional? Då krävs det att man håller tätt på bortaplan.

Kommentera
Kopiera länk
Dela