Zinedine Zidane toppar listan på Champions League-målen vi aldrig får glömma.
1 av 4
Zinedine Zidane toppar listan på Champions League-målen vi aldrig får glömma. - Foto: DENIS DOYLE/AP/SCANPIX
Michael Essien slog till med ett riktigt drömmål mot Barcelona.
2 av 4
Michael Essien slog till med ett riktigt drömmål mot Barcelona. - Foto: MATT DUNHAM/AP/SCANPIX
Victor Valdes försöker - men misslyckas.
3 av 4
Victor Valdes försöker - men misslyckas. - Foto: MATT DUNHAM/AP/SCANPIX
Ingen lista är komplett utan Zlatan Ibrahimovic.
4 av 4
Ingen lista är komplett utan Zlatan Ibrahimovic. - Foto: LUCA BRUNO/AP/SCANPIX

Lista: Champions League-målen vi aldrig glömmer

Efter en långa och intensiva diskussioner har vi nu kommit fram till en högst subjektiv lista kring Champions League-historiens vackraste mål.


Trots Malmös stora skräll under onsdagens kvalmatch mot Glasgow Rangers har de fortfarande en bit kvar innan de slagit sig in i världens mest prestigefyllda klubbturnering. Men Nyheter24 håller ändå tummarna för Sveriges enda hopp och önskar att de, efter den kommande säsongen, får plats på en lista som påminner om den vi nu sammanställt här nedan. Vi bjuder er på några av de snyggaste målen i tävlingens historia.

5. Michael Essien, Chelsea vs Barcelona, 2009

Michael Essiens tidiga ledningsmål i returmötet av semifinalspelet mot Barcelona var ytterst nära att skicka Chelsea vidare till final. Och det var dessutom med ett riktigt klassmål han var nära att göra det.

Ghananen fick till en utomordentlig träff med vänsterfoten. Ett dunderskott som lämnade Barcelona-målvakten Victor Valdes helt chanslös.

Andres Iniestas sena kvittering förstörde dock den blåa festen.

4. Mark Overmars, Liverpool vs Barcelona, 2001

Det här var precis innan Barcelonas enorma storhetstid tog fart. "Tiki-taka" och "Blaugrana" hängde inte ihop med varandra riktigt ännu.

Men här, i 3-1-vinsten borta mot Liverpool, sådde de ett ordentligt frö. Hela 28 gånger passade gästarna bollen mellan varandra innan Mark Overmars tog emot en fenomenal genomskärare och avslutade på ett elegant sätt.

3. Charles-Edouard Coridon, Paris Saint Germain vs Porto, 2004

Det här var säsongen Porto skulle göra stor succé i Champions League. Men José Mourinhos mannar släppte ändå in målet som numera klassas som ett av de snyggaste i turneringens historia.

Ett högerinlägg var på väg att gå om intet när PSG:s Charles-Edourad Coridon, som har hunnit bli 38 år gammal, improviserade.

Här är resultatet:

2. Mauro Bressan, Fiorentina vs Barcelona, 1999

I dag är det nästan omöjligt att göra mål på Barcelona. Men för bara några år sedan slog Fiorentinas Mauro Bressan till ett med riktigt drömmål.

Efter lite huller om buller och rejält med flipperspel fick mittfältaren Mauro Bressan chansen att dra till från distans. Och det gjorde han - med en cykelspark långt utanför straffområdet.

Bollen fick en underbar båge och letade sig in i mål. Ett supermål.

1. Zinedine Zidane, Real Madrid vs Bayern Leverkusen, 2002

Bayer Leverkusens brasilianske mittbacksbjässe Lucio hade kvitterat Rauls tidiga ledningsmål och det stod 1-1 i en finalmatch som för all framtid kommer att bli ihågkommen för en viss flintskallig fransman.

Geniet Zinedine Zidane slog nämligen till med Champions League-historiens kanske snyggaste mål - någonsin.

Det var precis innan pausvilan som Roberto Carlos styrde upp ett anfall på vänsterkanten. Brassen släppte den till Santiago Solari, som snabbt passade tillbaka. Pressad skickade vänsterbacken in ett högt inlägg mot straffområdet. Där väntade "Zizou", som drog till ett volleyskott som inte ens fem målvakter hade kunnat rädda.

Real Madrid vann dessutom finalen.

/
/
/
/
/
Mal
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!