Samir Nasri var också han borta från drabbningen. Fransmannen närmar sig en övergång till Manchester City.
1 av 4
Samir Nasri var också han borta från drabbningen. Fransmannen närmar sig en övergång till Manchester City. - Foto: Tom Hevezi/AP/SCANPIX
Cesc Fabregas saknades mot Newcastle. Mittfältaren är på väg till Barcelona.
2 av 4
Cesc Fabregas saknades mot Newcastle. Mittfältaren är på väg till Barcelona. - Foto: Matt Dunham/AP/SCANPIX
Alex Song i sin nya frisyr
3 av 4
Alex Song i sin nya frisyr - Foto: SCOTT HEPPELL/AP/SCANPIX
Gervinho hade ingen rolig Premier League-debut. Han visades ut i den andra halvleken.
4 av 4
Gervinho hade ingen rolig Premier League-debut. Han visades ut i den andra halvleken. - Foto: SCOTT HEPPELL/AP/SCANPIX

Storstjärnorna borta - då nollades Arsenal

Gervinhos mardrömsdebut bäddade för Arsenals poängtapp.


Arsenal utan stjärnorna

Arsenal fick som bekant klara sig utan sina två mittfältsstjärnor Cesc Fabregas och Samir Nasri.

Cesc Fabregas kommer att presenteras för Barcelona vilken dag som helst. 24-åringen har redan hälsats välkommen till den spanska klubben av backhjältarna Gerard Piqué och Carles Puyol.

Samir Nasri, å andra sidan, blir kvar i England. Trots att den officiella förklaringen till att han hamnade utanför matchtruppen var att han var "sjuk", vet omvärlden om att han är mycket nära att skriva på för Manchester City.

NEWCASTLE. Det kan ha varit framtidens Arsenal som visade upp sig på St James' Park när 2011 års Premier League-premiär gick av stapeln. Om det var ett bra Arsenal? Döm själva.

"Gunners" fick klara sig utan nyckelspelarna Cesc Fabregas och Samir Nasri. Duon, som varit den gångna veckans stora samtalsämnen, är på väg bort från klubben och ställdes därför utanför truppen.

Och det var ett märkbart decimerat lag som Arsene Wengér ställde på banan. Lille-förvärvet Gervinho såg visserligen het ut i den första halvleken och lyckades ruska fram ett par halvchanser. Men akt ett av drabbningen förblev mållös.

Mardrömsdebut för nyförvärvet

Den andra halvleken skulle präglas av ett jagande Arsenal. Men när utdelningen uteblev rann det över för de rödklädda.

Den för dagen hete Gervinho föll i straffområdet, ville ha straff men fick det inte. Hemmalagets hetlevrade Joey Barton var inte sen med att förklara för ivorianen att han föll väl lätt. "Magpies"-spelaren lyften upp den liggande Arsenal-anfallaren och gav honom en rejäl utskällning. Gervinho svarade med att börja veva med armarna, något som Barton utnyttjade genom att låtsas få en smäll i ansiktet.

Konsekvenserna blev att Gervinho fick syna det röda kortet, och Barton drog på sig ett gult för snack.

Med en man mer på planen kunde sedan hemmalaget freda sitt mål och konstatera att man inte förlorat mot Londonlaget på tre möten.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Xabi Alonso nobbar Liverpool

Reinfeldt om läktaroron: "Kan dämpa kärleken"

2 timmar sedan
Å ena sidan en förväntad storpublik på flera håll. Å andra sidan farhågor kring mer våld. På påskafton börjar fotbollsallsvenskan 2024. Vi är oroliga för att ordningsstörningarna kan dämpa kärleken och möjligheten att alla ska känna att fotboll tillhör mig, säger Fredrik Reinfeldt, ordförande i Svenska fotbollförbundet.

Stark start av Stark – blågul fajt om OS-plats

idag 10:38
Maja Stark har börjat bra i Arizona, Anna Nordqvist likaså. Tillsammans med Madelene Sagström går de en tuff kamp om en plats i OS i Paris i sommar.

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

idag 06:30
Vägen till elitfotbollen har varit krokig, men Taha Ali vill inte ha resan ogjord. Malmö FF-stjärnan ser det som sin uppgift att vara en förebild för alla som jagar en dröm. Stora profiler från våra områden behöver engagera sig, säger 25-åringen.

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

idag 06:19
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.