1 av 3
- Foto: Nils Jakobsson/BILDBYRÅN
Rikard Norling måste få sina mannar att spela bättre.
2 av 3
Rikard Norling måste få sina mannar att spela bättre. - Foto: Nils Jakobsson/BILDBYRÅN
MFF-lirarna förbereder inför kvällens drabbning.
3 av 3
MFF-lirarna förbereder inför kvällens drabbning. - Foto: Nils Jakobsson/BILDBYRÅN

Bjärred: "Så ska MFF gå vidare"

De svenska gästerna kommer få det tufft.


Champions League

På onsdagskvällen äntrar Malmö FF den allra sista kvalrundan till Champions League. De ställs mot kroatiska Dinamo Zagreb där bland annat svenskbekantingen Wallid Atta återfinns.

Dock kommer den forne AIK-liraren inte att delta i matchen när den väl drar igång 20:45. Sänder gör TV3 med start 20:30.

MALMÖ. I kväll ska 40 000 skrikande fans tystas på Maksimir-arenan när Malmö FF gästar kroatiska Dinamo Zagreb i Champions League-kvalet. Och MFF-legendaren Patrik "Bjärred" Andersson vet precis vad som krävs för att tystnaden ska sprida sig.

– Det gäller för dem att våga stå upp. De måste våga ta initiativet och inte bjuda på alltför mycket. Sedan måste de även ta chansen när den väl kommer, för att i sådana här matcher kommer de inte få särskilt många, säger han till Nyheter24.

Någon enkel match kommer det knappast bli för de svenska gästerna. Och trots att de ändå har slagit ut Glasgow Rangers, så krävs det en rejäl förbättring för Rikard Norlings mannar.

– Om man tittar på motståndet så var det nog det svåraste MFF kunde få. Dinamo har vunnit ligatiteln i sex år i rad och den gångna säsongen vann de dessutom överlägset, säger han och fortsätter:

– Om jag ska vara helt ärlig, så är det faktiskt bara i en match som Malmö har varit riktigt bra - och det var i bortamatchen mot Rangers. Men borta mot Torshavn och i hemmamötet mot Rangers såg det faktiskt väldigt krampaktigt ut.

Har de haft tur?

– Ja, en hel del tur. De var ju till exempel nära att släppa in ett andra mål med en man mer på plan mot Rangers på Swedband Stadion.

Är spelarna nervösa?

– Det tror jag inte, med tanke på att de redan har säkrat en Europa Leauge-plats. Det här är bara en bonus.

Hur tror du matchen slutar?

– Jag tippar med hjärtat, så jag tror att det slutar 0-0. Och det är de säkert nöjda med, avslutar "Bjärred" för Nyheter24.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stark högt upp i Texas

1 timme sedan

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

igår 19:54
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.