Bjärred: "Så ska MFF gå vidare"

- 17/08/2011, 17:24 -
1 av 3

Nils Jakobsson/BILDBYRÅN

Rikard Norling måste få sina mannar att spela bättre.
2 av 3

Rikard Norling måste få sina mannar att spela bättre.

Nils Jakobsson/BILDBYRÅN

MFF-lirarna förbereder inför kvällens drabbning.
3 av 3

MFF-lirarna förbereder inför kvällens drabbning.

Nils Jakobsson/BILDBYRÅN

De svenska gästerna kommer få det tufft.

MALMÖ. I kväll ska 40 000 skrikande fans tystas på Maksimir-arenan när Malmö FF gästar kroatiska Dinamo Zagreb i Champions League-kvalet. Och MFF-legendaren Patrik "Bjärred" Andersson vet precis vad som krävs för att tystnaden ska sprida sig.

– Det gäller för dem att våga stå upp. De måste våga ta initiativet och inte bjuda på alltför mycket. Sedan måste de även ta chansen när den väl kommer, för att i sådana här matcher kommer de inte få särskilt många, säger han till Nyheter24.

Någon enkel match kommer det knappast bli för de svenska gästerna. Och trots att de ändå har slagit ut Glasgow Rangers, så krävs det en rejäl förbättring för Rikard Norlings mannar.

– Om man tittar på motståndet så var det nog det svåraste MFF kunde få. Dinamo har vunnit ligatiteln i sex år i rad och den gångna säsongen vann de dessutom överlägset, säger han och fortsätter:

– Om jag ska vara helt ärlig, så är det faktiskt bara i en match som Malmö har varit riktigt bra - och det var i bortamatchen mot Rangers. Men borta mot Torshavn och i hemmamötet mot Rangers såg det faktiskt väldigt krampaktigt ut.

Har de haft tur?

– Ja, en hel del tur. De var ju till exempel nära att släppa in ett andra mål med en man mer på plan mot Rangers på Swedband Stadion.

Är spelarna nervösa?

– Det tror jag inte, med tanke på att de redan har säkrat en Europa Leauge-plats. Det här är bara en bonus.

Hur tror du matchen slutar?

– Jag tippar med hjärtat, så jag tror att det slutar 0-0. Och det är de säkert nöjda med, avslutar "Bjärred" för Nyheter24.