Erik Edman: "Vi vet inte mycket om dem"

- 18/08/2011, 12:12 -
1 av 2

Lennart Månsson/BILDBYRÅN

2 av 2

BJÖRN LINDGREN/SCANPIX

Nu ska Helsingborg hålla det svenska Europa-hoppet vid liv, men nog borde de ha granskat sina motståndare lite bättre?

LIÈGE. Malmö FF:s Champions League-dröm är krossad och nu är det upp till ärkerivalen Helsingborg att bära den svenska fanan ute i Europa. Då kanske det är hög tid för HIF, som i kväll ställs mot Standard Liege i Europa Leauge-kvalets sista omgång, att veta vilka motståndarna är?

– Jag vet egentligen inte så mycket om dem, förutom att det är ett bra lag som är väldigt bollskickligt - det är ett storlag, säger Erik Edman till Nyheter24.

Ett storlag är det verkligen och de hamnade på en andra plats så sent som den gångna säsongen. Tio gånger om har belgarna vunnit ligan och det är ett ungt och talangfullt lag som ska stoppa Helsingborg.

– Vi måste våga spela vårt eget spel. Man kan inte köra fegspel, det är inte HIF. Vi spelar boll. Samtidigt måste man ju kunna försvara sig, men vi måste våga och trycka på vårt eget spel så mycket som möjligt, säger den förre landslagsbacken.

"Det blir 0-0"

HIF äntrade kvalet i den tredje omgången och gjorde det genom att direkt förlora borta mot israeliska Bnei Yehuda. Ett katastrofalt resultat som sedermera blev obetydlig efter 3-0 hemma på Olympia.

– Vårt mål är att spela bättre än vad vi gjorde förra gången vi spelade på bortaplan i Europa League. Nu känns det dessutom som om att vi har fått en bättre förberedelse inför matchen. Jag tror att det blir 0-0, säger den 32-årige veteranen.

Men frågan är hur Helsingborg ska kunna lira sitt eget spel om inte de vet hur motståndarna agerar på planen. Svaret får vi i kväll klockan 20:15.