1 av 2
- Foto: Andreas Hillergren / SCANPIX
2 av 2
- Foto: Andreas Hillergren / SCANPIX

Malmö FF utslagna - inget mirakel i Malmö

Det blir inget Champions League-spel för Malmö FF.


MALMÖ. Den välkände skotske filosofen David Hume formulerade 1748 ett rigoröst argument som talade mot mirakels existens. Ett mirakel är per definition en upphävning av de naturliga lagarna. Men hade Malmö FF lyckats kicka igång sitt grundspel på ett bättre sätt, hade det inte varit guds inverkan som möjliggjort ett avancemang till Champions League.

Däremot hade det varit en gigantisk skräll.

Malmösupportrarna hade slutit upp bakom sitt lag. Swedbank Stadion kokade över. Skåningarna hoppades på fest. Sverige som land var däremot kluvet, mängder med fans till olika klubbar i vårt avlånga land uttryckte en förhoppning om att Malmö inte skulle ta sig vidare till Champions League.

Men spelare som Ivo Pekalski och Pontus Jansson ville annorlunda. Mittfältaren med polska rötter fick under måndagseftermiddagen officiellt reda på att han nu tagit en plats i det svenska U21-landslaget. Som tack kämpade han som en oxe på MFF:s mittfält. Likaså stångade Daniel Larsson sig blodig mot Zagrebs köttmur till mittförsvar. Men det skulle aldrig räcka till. Eller som Yuri Gagarin konstaterade när han väl föll fritt i en omloppsbana runt jorden:

"Jag ser ingen gud här uppe".

Samtidigt är hoppet det sista som lämnar människan, och när Sime Vrsaljko drog på sig ett mindre vackert rött kort satt Malmöfansen på nålar. Och spänningen skulle bli värre.

När Wílton Figueiredo vackert skruvade in en frispark precis på gränsen av Dinamos straffområde dånade jublet runt på Swedbank Stadion. Hoppet var väckt, och det blev till och med ännu värre när Pontus Jansson stötte in 2-0 till hemmalaget ur misstänkt offsideposition.

Hoppet var, som sagt väckt, men släktes illa kvick av dålig effektivitet från Malmöspelarna. Jimmy Durmaz försökte, likaså Jiloan Hamad, men Dinamo Zagrebs målvakt Ivan Kelava hade, kan man tänka sig, gud på sin sida. Vad än de allsvenska mästarna kastade fram lyckades Kelava styra bort. Matchen slutade 2-0 till Malmö vilket innebär att de svenska mästarna får rikta in sig på spel i Europa Leauge, vilket när allt summeras, inte är fy skam.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Rödin: "En jäkla revansch"

Arsenals uppvisning – 5–0 i derbyt mot Chelsea

Snabb studs upp ur svackan – och fortsatt en utmanare i kampen om Premier League-titeln. Arsenal krossade Chelsea i Londonderbyt med 5–0.

Brynäs lycka – det händer nu

1 timme sedan
Brynäs sejour i hockeyallsvenskan blev bara ettårig. De 13-faldiga svenska mästarna pallade pressen och var i slutändan överlägsna i kvalet. Här är fyra punkter kring Brynäs styrka i allsvenskan och utmaningarna i SHL:

Brynäs glädjekväll – tillbaka i SHL

1 timme sedan
Efter exakt 13 månader är Brynäs tillbaka i SHL. Doldisen Oliver Tärnström, 21, sköt två mål när Brynäs besegrade Djurgården på bortaplan med 3–1. Och den klassiska klubben från Gävle är tillbaka efter 4–0 i matcher i finalserien.

Lamt Tre Kronor förlorade mot Finland

2 timmar sedan
Tre Kronor var alldeles för tamt i första perioden och Finland kunde därmed göra två matchavgörande mål i det tredje mötet av fyra. Vi kommer inte in i närkampsspelet och var långsamma, säger förbundskaptenen Sam Hallam.

Publikfest i Partille – men Sävehof utan chans

3 timmar sedan
Sävehof var chanslöst i den första kvartsfinalen mot landslagsstjärnan Jim Gottfridsson och hans kompisar i Flensburg-Handewitt. Den tyska storklubben vann med 41–30 och lär knappast gå bort sig i returen i nästa vecka.