Lördag 16 Okt
Stockholm

Figo berättar om flytten till Madrid

"Det enda felet jag gjorde var en intervju där jag sa att jag inte skulle flytta."

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Få saker är så förbjudna i fotbollsvärlden som att gå från Barcelona till Real Madrid. När Luis Figo gjorde det 2000 förvandlades han över en natt från Barcelonas hjälte till Kataloniens mest hatade man. Sedan tre och ett halvt år spelar portugisen för italienska Inter – men är fortfarande medlem i Real Madrid. I en intervju med spanska El Pas berättar han om flytten från Bara till Real som kostade huvudstadslaget 680 miljoner kronor.

– I Barcelona hade jag allt och det var en chansning, men det visade sig att det var ett bra val. (...) Jag ville visa att jag var värd pengarna jag hade kostat. Efter fem år behövde jag en ny utmaning. Det var ett bra beslut. Men jag skulle absolut inte vilja ha mina år i Barcelona ogjorda. Jag är stolt över dem. Det är en ära att ha spelat i klubben.

Figo säger sig förstå de vars kärlek till honom vändes till hat. Men han ångrar sig inte, utan säger att hans enda misstag var en inytervju med tidningen Sport där han sa att han inte skulle flytta.

– Jag ljög inte när jag sa att jag skulle stanna i Barcelona. Jag ville vara kvar.

Figo skyller flytten på Barcelonas dåvarande ordförande Nez som spelade högt när kandidaten till ordförandeposten i Real Madrid, Florentino Perez, ville köpa portigisen för det belopp som stod i "utköpsklausulen" i hans kontrakt.

Figo får frågan om han nånsin kommer att komma tillbaka till Barcelona.

– När jag har slutat spela fotboll kommer jag att bo i Spanien och då kommer jag att besöka Barcelona igen, det tvivlar jag inte på. Jag vet inte om de kommer att fråga mig om autografer direkt, men jag kommer tillbaka dit, säger Figo med ett skratt.

I Figos första match med Real Madrids vita tröja i Barcelona var det någon som kastade ett grishuvud mot honom. I dag kan Luis Figo skratta åt händelsen.

– Jag märkte inte ens det. Jag såg det dagen efter i tidningen, säger Figo till El Pas.

Figo i Barcelona:

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela