Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Tidernas dyraste startelva

Sport | 27/01/2009 19:20

Här har du tidernas dyraste elva i fotboll. Kostar drygt fyra miljarder

Nyligen var Manchester City ytterst nära att köpa Milans guldklimp Kaká för tidernas största prislapp. Till slut dissade brassen en flytt till Premier League, vilket innebär att spanjoren Mendieta slapp bli bänkad från startelvan med de dyraste spelarna någonsin.

Vem som är tränare är oklart, men uppställningen på laget blir utan rådfrågning 3-4-3. Laget får en kraftig offensiv prägel med inte bara mittfält som vill framåt, utan också två ytterbackar som gärna ligger på motståndarnas planhalva.

Dyrast av de alla är Zinedine Zidane, som värvades från Juventus till Real Madrid för en växelpenning på omkring 540 miljoner kronor. Zidane är inte den enda spelaren vars affär Juventus varit inblandade i. Hela fyra spelare i startelvan har köpts eller sålts av "den gamla damen".

Bland de tio dyraste värvningarna finns också anfallarna Andrej Shevchenko och Dimitar Berbatov. Men eftersom laget redan har tre forwards som kostar mer blir de två reserver om skador uppstår.

Många menar nog att Hernan Crespo knappast motiverar den höga prislapp som Lazio betalade för honom år 2000. Men faktum är att argentinaren gjorde 26 mål första säsongen för sin nya klubb, vilket gjorde honom till skytteligavinnare i Serie A. Lazio vann trots det ingenting, men man kan knappst beskylla Crespo för att inte ha levererat.

Prislappen på laget ligger på sammanlgt 4,03 miljarder kronor.

Köpa? Någon?

Källa: ESPN

Skrivet av: