Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nu har Mourinho flippat ut totalt

Sport | 03/03/2009 21:29

Intertränaren pratar om "intellektuell prostitution"och "medeltida presskonferenser".

Inters tränare José Mourinho har aldrig låtsas att han gillar presskonferenser. Tvärtom. Frågan är ändå inte om hans framträdande inför massmedia i dag tar priset. Under sju minuter höll han en lång monolog där han gick till attack mot allt och alla.

– Det återstår 91 dagar tills jag går på semester. Under 91 dagar är jag redo att göra medeltida presskonferenser. Jag pratar med pressen eftersom jag är tvungen till det. Jag har ett kontrakt med Inter och inter har ett kontrakt med media: jag pratar eftersom jag måste göra det. Hur många gånger har jag sagt nej till intervjuförfrågningar? Jag manipulerar inte den allmäna opinionen och jag är ingen primetimemästare.

Anklagelser från Romaspelare

José Mourinho är arg efter flera Romaspelare klagat över att Inter enligt dem särbehandlas av domarna.

– Under de två senaste dagarna har det inte pratats om Roma, som har kanonspelare men som kommer att sluta säsongen med noll titlar. Det har inte pratats om Milan som har tolv poäng färre än oss och som slutar säsongen med noll titlar. Det har inte pratats om Juve som har fått en massa poäng på domarmisstag. Vi har bara vunnit en match på ett domarmisstag, i Siena.

"Intellektuell prostitution"

Mourinho har två ord för de senaste dagarnas upptsåndelse.

– Jag gillar inte intellektuell prostitution. Under de senaste dagarna har det varit en jätestor intellektuell manipulation, verkligen jättestor.

Tidigare har Juventus tränare Claudio Ranieri sagt sig vara på Romatränaren Luciano Spallettis sida, efter polemiken angående domarinsatsen i matchen mellan Inter och Roma.

– Om Ranieri står vid Spallettis sida stå jag på alla tränare som har förlorat poäng mot Juventus på domarmisstags sida. Jag känner mig nära Prandelli, Del Neri och Zenga, säger Mourinho och syftar på tränare för Fiorentina, Atalanta och Catania, lag som tappat poäng mot Juventus efter omdiskuterade domslut.

Telefonsamtal från Ranieri

Mourinho berättar även att Juventus tränare Claudio Ranieri – som han bråkat med i pressen – ringde honom.

– Han försökte ringa i morse. Ni har min tillåtelse att fråga honom vad han ville säga mig.

Mourinho får frågan om han svarade på samtalet.

– Om ni frågar mig det betyder det att ni inte känner mg särskilt väl, trots att ni är här varje vecka, säger José Mourinho, enligt Inters hemsida.

På tisdagskvällen kom Juventus med ett officiellt uttalande på klubbens hemsida:

"Efter att nog ha läst de allvarliga anglagelserna utalade av Inters tränare, uttrycker Juventus sin förvåning och indignation och ber Inter att officiellt ta avstånd från sådana ståndpunkter. Med sina uttalanden har Inters tränare inte bara förolämpat Juventus och klubbens 14 miljoner supportrar, utan också hela den italienska fotbollen".

Mourinho till attack mot resten av världen:

Skrivet av: