Resumé: Den galna målhelgen - och "Majos" skada

Veckoslutet bjöd både på målsuccér och mardrömsskador för de svenska stjärnorna i Europa.

Miralem Sulejmani, Ajax. 11

4. Luuk de Jong, Twente. 10

Marc Janko, Twente. 10

Ola Toivonen, PSV Eindhoven. 10

GLASGOW/ROTTERDAM/HAMBURG. För ett par dagar sen tog Nyheter24 sig ett snack med stekhete John Guidetti. Förbundskaptenen Erik Hamrén hade precis hyllat anfallaren och 19-åringen njöt. Samtidigt som han inte stack under stolen med att det var välförtjänt.

- Man kan inte säga att det inte har fungerat tidigare och att det helt plötsligt klickat för mig nu. Jag har fått chansen på högsta nivå nu och jag har tagit den.

Och i söndags fortsatte succén, för när Feynoord tog sig an topplaget Twente stod Guidetti för inte ett eller två utan för tre mål - på en halvlek. Uppvisningen la grunden till 3-2 segern och snart kan anfallaren boka biljetter till Ukraina, precis som...

Ola Toivonen som fortsätter att imponera

Degerforssonen och Hamrénfavoriten Ola Toivonen blev passerad av John Guidetti i skytteligan - trots att han gjorde två mål i ligan. Med den blonde anfallaren som lagkapten krossade PSV Viktor Elms Heerenveen med 5-1 och skuggar nu AZ Alkmaar i ligatoppen. Svenskarna dominerar i Holland - lika muntert är det inte för...

Marcus Berg och Daniel Majstorovic

För två andra EM-aktuella spelare blev helgen till en mardröm. Marcus Berg byttes in i den 71 minuten för Hamburg mot Augsburg, tio minuter senare lämnade han planen med ett brutet nyckelben, nu väntar operation och en lång vila. Men det var ändå ingenting jämfört med Daniel Majstorovic skada. Celtic-backen kastade sig hänsynslöst in i en duell med St Johnstones anfallare och befaras ha brutit både ok och käkbenet - hur länge "Majo" blir borta återstår att se men preliminärt har det snackats om månader.

Helgens snyggaste svenskmål hittar ni här.