Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Allt om kvällens Champions League - del 2

- 11/03/2009, 11:38 -

Roma eller Arsenal? Gör Zlatan mål? Hur bra är Lyon egentligen?

Barcelona – Lyon (Första mötet slutade 1-1)

Barcelona slumrade till ett par veckor, men har till Lyons stora förtret vaknat till liv. Truppen ser fräsch ut och kommer kunna spela ut inför hemmapubliken på Camp Nou. Lyon har en chans, och han heter Juninho. Brassen med den magiska högerfoten kan knäcka vilket lag som helst. Senast drog han in en av årets mäktigaste frisparkar och får han chansen kommer han förmodligen att dra in en till.

Nyheter24-tipset: Barcelona kommer att sätta hög press ganska omgående och vinner till slut med 3-1. Barcelona går vidare med totalt 4-2.

FC Porto – Atletico Madrid (Första mötet slutade 2-2)

Det här blir en öppen affär. Båda lagen har visat fin form på sistone, men har svårt att hålla nollan. Därför blir det ännu en målfest i kväll på Estádio do Drago, speciellt då Porto har målkungen Lisandro och Atletico har toppformade Kün Agüero och Diego Forlán från start. Det blir målkalas i kväll.

Nyheter24-tipset: 2004 års Champions Leaguemästare Porto har ett spännande lag och kommer nog kunna spela taktiskt smart mot ett ibland naivt Atletico. Porto går vidare med totalt 4-2.

Manchester United – Inter (Första mötet slutade 0-0)

Åttondelsfinalens största möte. Engelska, europeiska och världsmästarna Manchester United mot de italienska dominanterna. Cristiano Ronaldo mot Zlatan Ibrahimovic. Alex Ferguson mot José Mourinho, och många fler interna drabbningar. United spelade stundtals ut Inter på Giuseppe Meazza och kunde ha avgjort redan för två veckor sedan, men Julio Cecar i Intermålet visade klassen och räddade sitt lag flera gånger om. Zlatan var blek senast och kommer försöka visa varför han har ett så högt anseende i Italien. Då måste svensken överträffa Cristiano Ronaldo i hysterisk form. Utanför planen pågår den taktiska fighten mellan supertränarna Ferguson och Mourinho. Det blir en klassiker på Old Trafford. Men tyvärr ser United i dagsform alldeles för starka ut. Man har fyra målkungar i form och en backlinje som imponerar oavsett vem som spelar.

Nyheter24-tipset: Mästarna United tar hem den här matchen. Till slut kommer pressen att knäcka Inter, oavsett hur bra Julio Cecar spelar. Zlatan kommer inte få något utrymme att briljera och därför förblir Inter mållösa. United går vidare med totalt 2-0.

Roma – Arsenal (Arsenal har 1-0 från första mötet)

Roma var förvånansvärt starka på Emirates Stadium för två veckor sedan. Romarna brukar annars vara ett direkt svagt bortalag. Man hade flera chanser att kvittera van Persies straffmål, men fick inte riktigt till det i avsluten. Den här gången är ikonen Fransesco Totti med från start och då kommer Roma spela med mer pondus hemma på Olimpico, även om lagets ankare Daniele De Ross är avstängd och flera spelare lider av feberhetta. Om Roma är ett svagt bortagäng så är Arsenal Englands motsvarighet. De unga Arsenallirarna kommer att knäckas av pressen att misslyckas då man redan fått ge upp Premier League. Roma kommer därmed kunna att vända på det här.

Nyheter24-tipset: Roma öppnar starkt och Totti smeker fram en boll till Mirko Vucinic. Han avgör själv på straff. Roma går vidare med totalt 2-1.

Skrivet av: