Sir Alex Ferguson ville ha Tottenhams Gareth Bale.
1 av 5
Sir Alex Ferguson ville ha Tottenhams Gareth Bale. - Foto: SCANPIX
Han är Spurs störste stjärna.
2 av 5
Han är Spurs störste stjärna. - Foto: SCANPIX
Bale nobbade dock inte bara United, utan även det engelska landslaget. Nu spelar han för Wales.
3 av 5
Bale nobbade dock inte bara United, utan även det engelska landslaget. Nu spelar han för Wales. - Foto: SCANPIX
Men den då 17-årige talangen valde bort United och gick i stället till Tottenham.
4 av 5
Men den då 17-årige talangen valde bort United och gick i stället till Tottenham. - Foto: SCANPIX
Ferguson försökte värva honom när han var 17 år gammal.
5 av 5
Ferguson försökte värva honom när han var 17 år gammal. - Foto: SCANPIX

Här är stjärnan som nobbade dig, Fergie

Tottenhams Gareth Bale kunde mycket väl ha spelat i Manchester United. Men talangen valde bort jätteklubben - och gjorde i stället succé med Tottenham.


Vem är Gareth Bale?

Storlagen fick upp ögonen för Gareth Bale när han spelade i Southampton. När han var 17 år gammal värvades han till Tottenham, där han har blivit en av lagets viktigaste spelare.

Han slog dock igenom med dunder och brak under förra säsongen, då han stod för flera riktigt vassa insatsar i framför allt Champions League.

Den 27 maj 2006 landslagsdebuterade han för Wales, varpå han blev landets yngste debutans någonsin. Och den 7 oktober samma år gjorde han sitt första mål, vilket gjorde honom till landslagets yngste målskytt genom tiderna.

LONDON. Gareth Bale anses vara en av världens största löften. Walesaren har gjort stor succé med Tottenham och varit lagets store frontfigur i flera säsonger.

Men nu avslöjar den 22-årige yttern att han mycket väl kunde ha spelat för Manchester United, som var ute efter liraren när han var 17 år gammal.

– De var intresserade. Men jag ville spela i A-laget, säger stjärnan till The Sun.

Han fortsätter:

– Jag tyckte att mina chanser skulle vara större i Tottenham. Och den dåvarande tränaren, Martin Jol, sa till mig att jag skulle få spela i A-laget direkt.

Nobbade England

Men det var inte bara spel i norra England som den förre Southampton-liraren valde bort, utan även spel i det engelska landslaget.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Barcelonas kollaps – utslaget efter röda kort

2 timmar sedan

Superdrama i Dortmund – vidare till semifinal

2 timmar sedan
Vändning åt ena hållet, snabbt svar från det andra. Efter sex mål, och en match som svajade lika mycket som supportrarnas stora flaggor, är Dortmund åter i CL-semifinal efter 4–2, totalt 5–4, mot Atlético Madrid.

Två raka förluster: "Gäller att nollställa"

2 timmar sedan
Efter två raka förluster gäller det att nollställa inför avgörandet, konstaterar Skellefteås lagkapten Jonathan Pudas. Och kanske undvika utvisningsbåset lite mer? Ja, det är ju en jättenyckel så klart, säger han.

Ny Frölundaseger – utjämnat i semifinalen

3 timmar sedan
Skellefteå hade två matchbollar. Men Frölunda har räddat båda. Efter 3–1 i den sjätte semifinalen är det utjämnat i matchserien. Nu avgörs allt i Skellefteå på torsdag. Det går i rätt riktning hela tiden, säger Max Friberg till TV4 Play.

SHL-stjärna har fått hat och hot efter övergång

igår 20:08
Oscar Engsund har mottagit hot och hat efter övergången från Oskarshamn till HV71, berättar 30-åringen i en intervju med Barometern.

Klart: Han tar över som ny tränare i AIK

igår 19:46
Markus Åkerblom blir ny huvudtränare för AIK i hockeyallsvenskan och har skrivit på ett kontrakt över två säsonger. Målet är att ta Solnalaget tillbaka till högstaligan SHL.